Hirdetés
3x3

Az Egyesült Államok a világbajnok Debrecenben

Spanyolország - USA 14-21

FIBA 3x3 U18 World Cup 2021
Debrecen, Magyarország

Spanyolország: Claudia Contell 5, Gisela Sánchez 3, Elena Buenavida 2, Marta Morales 4.

USA: Ayanna Patterson 2, Kira Rice 3, Janiah Barker 6, Mikaylah Williams 10.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Egyesült Államok megvédte címét az U18-as 3×3-as világbajnokságon. A debreceni fináléban az amerikaiak 21-14-re győzték le Spanyolországot és ezzel ötödik aranyérmüket ünnepelhették.

Remek hangulat vezette fel a döntőt. A magyar szurkolók napját a délután megszerzett bronzérem bearanyozta. A fináléban is volt magyar érdekeltség, Csabai-Kaskötő Brigitta játékvezetőként működött közre. Spanyol találat indította a finálét. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nyiltsisakos küzdelem alakult ki, igyekezett támadásban felvenni a versenyt az európai gárda. Ennek eredményeként az első öt percben sorra estek a találatok. A spanyolok 11-8-ra és 13-11-re is vezettek.

Fotó: FIBA.Basketball

Kereken öt perc volt hátra, amikor 13-13-nál egyenlített USA. Ez érezhetően fordulópontnak bizonyult. Egyre pontatlanabbá váltak az addig szebbnél szebb megmozdulásokat bemutató spanyolok. Az amerikaiak pedig a kezdeti izgalmak után felszabadultak. Extra dobásokat engedtek el és azok rendre célt értek. Egy perc leforgása alatt 19-14-re szakadtak el.

A mérkőzésből 3 perc 46 másodperc volt vissza, amikor a második megszakítást követően felsorakoztak a csapatok. Mikaylah Williams megkapta a labdát és azonnal elengedte a távoli dobását, ami célt ért. Megszerezte 21. pontját USA és lezárta a finálét 21-14-es sikerrel. Megérdemelten ért fel a csúcsra az amerikaiak csapat, mely kifejezetten minőségi kerettel érkezett Debrecenbe. A spanyoloknak sem lehet okok a csalódottságra. A döntőig vezető úton hat szép győzelmet arattak.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés