Hirdetés
3x3

Az Egyesült Államok nyerte a 3×3-as Amerika-bajnokságot:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Hiánypótló eseményre került sor a hétvégén a 3×3-as szakágban. Először rendeztek az amerikai kontinens legjobbjai számára kontinenstornát. Európában, Ázsiában és Afrikában is összemerik az erejüket rendszeresen a válogatottak. Az amerikai kontinensen azonban még nem sikerült meghonosítani ezt az eseményt. Bízzunk benne, hogy a jövőben állandó helye lesz a versenynaptárban.

Az első kiírást az Egyesült Államok válogatottja nyerte, mely Cierra Burdick, Blake Dietrick, Haley Gorecki és Brionna Jones összeállításban szerepelt a tornán. Az MVP az USK Praha és a Connecticut Sun sztárja, az öt meccsen 41 pontot elérő Brionna Jones lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első 3×3-as Amerika-bajnokságnak Miami adott otthont. A nőknél 13 válogatott mérte össze az erejét. Közülük kilencen automatikusan a főtáblára kerültek. Az első napon selejtezőt rendeztek, mely során az egyetlen kieső a nőknél Jamaica volt. A 12 válogatott négy hármas csoportban versenyzett, ahonnan az első két helyezett jutott a legjobb nyolc közé.

Az egyenes kieséses szakaszt nézve a döntőig vezető úton az Egyesült Államok a Dominikai Köztársaságot és Puerto Ricót verte. A fináléban USA Brazíliával mérkőzött. A brazilok Argentínát és Kanadát búcsúztatták. A döntőben az Egyesült Államok 21-9-re győzte le Brazíliát.

A női torna végeredménye

1. USA
2. Brazília
3. Kanada
4. Puerto Rico
5. Chile
6. Dominikai Köztársaság
7. Mexikó
8. Argentína
9. Guyana
10. Guatemala
11. Uruguay
12. Trinidad és Tobago
13. Jamaica

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés