Hirdetés
3x3

Az Egyesült Államok nyerte a 3×3-as világbajnokságot:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap este lezárult Bécsben a 2023-as 3×3-as világbajnokság. Az utolsó napon rendezték az elődöntőket és a helyosztókat. A világbajnoki címet az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg.

Az elődöntők alkalmával az Egyesült Államok 20-12-re verte Kínát. Egyoldalú találkozó alakult ki, de az ázsiai csapatot sérülés hátráltatta és így nem tudtak versenyképesek lenni. A 8 pontos Cameron Brink vezetésével magabiztosan nyert USA. A másik ágon Franciaország nagy csatában 21-17-re verte Ausztráliát. Többször is elszakadt 2-3 ponttal a francia csapat, de nem tudták leszakítani riválisukat. Az utolsó percbe érve is felzárkózott 15-14-re Ausztrália. Végül a hajrában húzta be a sikert a francia válogatott. Marie-Eva Paget 11 pontot jegyzett.

A döntőben az Egyesült Államok 16-12-re múlta felül Franciaországot. Gyakorlatilag négy percig, 4-3-ig volt igazán szoros a találkozó. Utána USA 10-4-re elszakadt és az utolsó három percben stabilan tartotta előnyét. Hailey Van Lith és Cierra Burdick 7-7 pontot ért el a győztes gárdában. A franciáknál az 5 pontos Hortense Limouzin volt a legeredményesebb.  A bronzmeccs végletekig kiélezett drámai izgalmakat hozott, végül 21-20-ra verte Ausztrália a három fővel felálló Kínát. A bronzérmes 21 pontjából Marena Whittle 11, Alex Wilson 9 pontot szerzett.

A torna MVP-je az amerikai válogatott centere Cameron Brink lett, aki 39 ponttal és 45 lepattanóval vezette győzelemre csapatát a világbajnokságon. Mellette Laetitia Guapo (Franciaország) és Marena Whittle (Ausztrália) került az All-Star csapatba.

A magyar válogatott 1 győzelemmel és 3 vereséggel a 17. helyen zárt a 2023-as 3×3-as világbajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés
Hirdetés