Hirdetés
Archivum

Az Egyesült Államok nyerte az U18-as Amerika-bajnokságot:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra Mexikóvárosban lezárult az U18-as Amerika-bajnokság. Az USA válogatottja a papírformának megfelelõen veretlenül végzett az élen, de nagyon jó benyomást keltett az ezüstérmes Kanada is.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nyolc csapattal rendezték augusztus elsõ hetében az U18-as Amerika-bajnokságot Mexikóvárosban. Az A-csoportban szerepelt az Egyesült Államok mellett Argentína, Puerto Rico és Chile. A „B” jelû négyesben pedig Kanada, Kolumbia, a házigazda Mexikó és El Salvador. A késõbbi két döntõs, USA és Kanada, kiemelkedett a mezõnybõl. Mindkét gárda veretlenül nyerte a csoportkört, az Egyesült Államok +165-ös, míg a juharlevelesek +64-es pontkülönbséggel.

A negyeddöntõben USA 87-27-re kiütötte El Salvador-t, míg Kanada hasonlóan magabiztosan 98-52-re múlta felül Chilét. Az elõdöntõben USA 83-47-re verte Kolumbiát. Kanadának nehezebb dolga volt, végül a torna egyik legjobb meccsén 77-71-re gyõzték le Argentínát és ezzel kvalifikálták magukat a fináléba.

A döntõben az Egyesült Államok 84-60-as gyõzelmet aratott Kanada felett. Kifejezetten jó mérkõzést láthattunk, ahol taktikusan játszva Kanada az elsõ negyed végén 18-14-re még vezetett. A félidõre 39-31-re fordított USA és végül a harmadik szakasz közepén tudták leszakítani riválisukat. A bronzmeccsen Argentína 62-52-re verte Kolumbiát. A torna elsõ négy helyezettje kvalifikálta magát a 2019-es U19-es Világbajnokságra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az eredményhirdetés során az egyéni díjakat is kiosztották. A torna MVP-je Rhyne Howard lett, míg mellette az All-Star ötöst Mayra Caicedo (Kolumbia), Maori Davenport (USA), Florencia Chagas (Argentína) és Christina Morra (Kanada) alkotja.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés