Hirdetés
Archivum

Az Egyesült Államok válogatottja nyerte az U18-as Amerika-bajnokságot:

:

Hirdetés

Miközben Európában az U20-as korcsoport küzdelme zajlott két divízióban, addig az amerikai kontinensen az U18-as kontinenstornát rendezték. A korosztályos Amerika-bajnokságot a papírformának megfelelõen az Egyesült Államok válogatottja nyerte.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A tornának a chilei Valdivia adott otthont, ahol a nyolc csapat két csoportban kezdte meg a szereplését. Az A-csoportot az Egyesült Államok, Brazília, Venezuela és Guatemala alkotta, míg a B-csoportot Kanada, Puerto Rico, Mexikó és a házigazda Chile.

A csoportkör nem hozott nagy meglepetéseket. Az A-csoportból az Egyesült Államok és Brazília jutott a négy közé. Az Egyesült Államok válogatottját egyedül Brazília tudta valamennyire megszorongatni. Ekkor „csak” 80-59-es sikert könyvelhetett el a késõbbi aranyérmes. A B-csoportot pedig Kanada nyerte veretlenül és mögöttük Puerto Rico lett a második.

Az elõdöntõben USA válogatottja 104-36-ra kiütötte Puerto Rico-t. A másik ágon viszont hatalmas csata zajlott. Itt Kanada végül a 22-5-ös negyedik negyedének köszönhetõen 58-52-re gyõzte le Brazíliát.

A fináléban is könnyedén érvényesítette a papírformát az Egyesült Államok, 109-62 arányban múlták felül Kanadát. A bronzérmes pedig Brazília lett Puerto Rico 70-64-es legyõzésével.

A torna MVP-je Lauren Cox lett, aki a döntõben 15 ponttal vette ki a részét csapata sikerébõl.

Hirdetés