Hirdetés
3x3

Az Egyesült Államok válogatottjánál is várják már a 3×3-as olimpiai selejtezőt:

:

Hirdetés

Természetesen nem csak a magyar válogatottnak jelentett nagy kiesést tavasszal a 3×3-as olimpiai selejtező elhalasztása. Az Egyesült Államokban is komoly fejfájást okozott a helyzet, miután a játékosok sűrű versenynaptárja közepette az indiai torna az első olyan 3×3-as világverseny lett volna, ahol stabil WNBA játékosok szerepelnek.

A High Post Hoops portál Napheesa Collier-t kérdezte, aki tavaly a WNBA-ben az év újonca is volt és a 3×3-as válogatott alapembereként készült a tornára. Mellette a keretet Stefanie Dolson, Allisha Gray és Kelsey Plum alkotta volna Indiában.

Amikor bejelentették a halasztást, nem lepődtem meg. Akkoriban már lehetett erre számítani. Természetesen csalódás, mert ilyen lehetőség egy pályafutás során négyévente egyszer van. Életem első olimpiai szereplésében bíztam. Ettől függetlenül ez volt a legjobb döntés és még annak örülhettünk, hogy halasztották és nem törölték az eseményt.

– mondta Collier, utalva arra, ha törlik a selejtezőt és a Világranglista alapján osztották volna ki a kvótákat, akkor az amerikaiak biztosan lemaradtak volna az ötkarikás játékokról. Szerencsésére az igazságosabb módot választotta a FIBA és egy későbbi időpontban lesz klasszikus selejtező Tokióra.

Az Egyesült Államokban a helyi kosárszövetség azért várt sokat a 3×3-as olimpia selejtezőtől és Tokiótól, mert talán először lépte volna át szélesebb közvélemény ingerküszöbét a játék ezen változata.

Szórakoztató. Egyrészt a nézőknek is, mert csak 12 másodperc a támadóidő és gyakoriak a dobókísérletek. Játékosként is szórakoztató, mert nagyon intenzívek a meccsek.

– tette hozzá Collier, aki most várja a WNBA szezon rajtját. A Minnesota Lynx csapatát fogja erősíteni, ahol a UConn-ról egykori csapattársa Crystal Dangerfield is csatlakozik hozzá. A Lynx ugyanis a drafton megszerezte a játékjogát. A két játékos 2015-ben még együtt nyert U19-es Világbajnokságot.

Napheesa Collier mozgalmas év előtt áll, hiszen november 13-án lesz az esküvője és vőlegényével már erre is készülnek.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés