Hirdetés
Archivum

Az Egyetemi Európa-bajnokság elõtt – interjú Magyar Biankával:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, vasárnap kezdetét veszi Poznanban a 2019-es Egyetemi Európa-bajnokság. A TF együttese hétfõn mutatkozik be. A sorsolás után Magyar Bianka vezetõedzõvel beszélgettünk az esélyekrõl.

A szombati sorsoláson a TF gárdája az „A” jelû trióba került a házigazda Adam Mickiewicz Egyetem és a Göttingeni Egyetem gárdája mellé.

„Négy hármas csoportot állítottak össze. Mi a B-csoportot szerettük volna elkerülni. Azt kiemelkedõnek gondoljuk.” – kezdte esélylatolgatását Magyar Bianka. „Ott két olyan együttes szerepel, amely korábban döntõt játszott. Az egyik ezek közül az osztrák, akik tavaly Coimbrában csoportellenfeleink voltak. Õk idén is erõs csapattal érkeztek, jó, hogy elkerültük õket. Elõzetesen még a románok tûnnek kiemelkedõnek, õk hasonlóan erõs kerettel jöttek.” – mondta a TF vezetõedzõje, akit kérdeztünk a mieink riválisairól is.

„A mi ellenfeleinkrõl nem tudunk semmit. Szerepelt egy német csapat Coimbrában, viszont az egy másik egyetem képviselõje volt. Se a hazaiakról, se róluk nincsen információink. Annak nagyon örülünk, hogy holnap meg tudjuk õket nézni egymás ellen. Vasárnap reggel edzünk egyet és utána megtekintjük a meccsüket. Plusz egy napunk van készülni, ami nekünk nagyon fontos. Mi hétfõn 13 órakor mutatkozunk be a helyiek ellen.”

Ahogy Magyar Bianka is említette, vasárnap a lengyel és a német együttes méri össze az erejét. Ekkor a TF lesz a szünnapos. Hétfõn 13 órától a mieink a házigazda lengyelek ellen debütálnak. A csoportkör zárásaként pedig kedden szintén 13 órától a német együttes lesz a rivális. Megosztja a szakembereket minden nagy torna elõtt, hogy jó-e rögtön szünnaposként kezdeni. A TF vezetõedzõje szerint ebbõl a magyar lányok profitálhatnak.

„Mi ennek kifejezetten örülünk. Nekünk lesz plusz egy napunk edzeni és az is jó, hogy látjuk a csoportellenfeleinket. Jó dolog, hogy elõzetesen felmérhetjük õket. A vasárnap tehát még a felkészülésrõl szól és utána szeretnénk hétfõn gyõztes meccsel bemutatkozni. Biztos nem lesz egyszerû dolgunk, mert a hazai csapatról van szó. Sok szurkolóra számítunk, de ez minket inkább feldob.” – összegzett a TF szakvezetõje, akit a szervezésrõl is kérdeztünk:

„Eddig jó benyomásaink vannak. Nekünk volt már egy edzésünk, ami rendesen lezajlott. A szállás is rendben van, a csarnokok sincsenek messze. A legtávolabbi is mindössze 2 km-re van a szállásunktól. Az étkezés is rendben van. Most lett vége a technikai értekezletnek, ami szintén profin lezajlott. Eddig mindennel meg vagyunk elégedve.”

A TF 11 fõs kerettel szerepel a tornán. Shirian Fatime érkezett a szabályok engedte vendég-játékosként „Sikerült beilleszteni a rendszerbe, ami a mai edzésen is megmutatkozott. Teljesen készen állunk a hétfõi meccsre. Visszatérve korábbi kérdésedre, nekünk ez a vasárnap plusz egy lehetõség az edzésre. Ezzel még jobban fel tudunk készülni a hétfõi bemutatkozásra.” – összegzett Magyar Bianka.

A lebonyolítást tekintve a csoportokból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe. A harmadikak pedig a 9-12. helyért játszanak a folytatásban.
 

Hirdetés