Hirdetés
Európa

Az egyik legizgalmasabb Euroliga döntő a FIBA múltidézőjében:

:

Hirdetés

A FIBA múltidéző sorozatában ezúttal a 2016-os Euroliga döntő kerül a középpontba. Az egyik legizgalmasabb finálét nézhetjük újra csütörtökön, mely során az UMMC Jekatyerinburg 72-69-re legyőzte a Roberto Iniguez vezette Nagyezsda Orenburgot.

Az Orenburg 35 percen át vezetett az esélyesebb Jekatyerinburg ellen az isztambuli döntőben. Végül azonban a rutin és Diana Taurasi extrája döntött, így a Jekatyerinburg fennállása során harmadik alkalommal ülhetett fel Európa trónjára.

Az Orenburg 67-63-as vezetéséről érkezett el az utolsó 5 perc. Innen azonban teljesen elfogyott támadásban és védekezésben a csapatuk. Ugyanakkor mindössze öt percet kellett volna kibírniuk a csodához. Sancho Lyttle két villanásával egyenlített 67-67-nél a Jekatyerinburg, majd Diana Taurasi triplájával 70-68-ról fordultak a csapatok az utolsó másfél percbe.

A hajrában 70-69 után a Jekayterinburg nem talált be a saját támadásánál, így fél perccel a lefújás előtt mehetett a győzelemért az Orenburg. Dobóhelyzetbe viszont nem kerültek, kétszer is eladták a labdát, így Taurasi két büntetője állította be a 72-69-es végeredményt.

A Final Four MVP-je Diana Taurasi lett, aki 22 ponttal vette ki a részét a sikerből. A döntõ kapcsán kiemelést érdemel Kayla McBride, aki azt megelőző szezon nagy részét még Sopronban töltötte. Az Orenburg színeiben 20 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. Remek játékával elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata az utolsó másodpercekig nyílttá tette a finálé sorsát.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés