Hirdetés
Archivum

Az egyik legnagyobb európai rangadó jön:

:

Hirdetés

Szépen lassan minden országban a hajrájához közeledik a nemzeti bajnokságok alapszakaszának elsõ köre, így a kereszttáblázat alapján jönnek a nagyobbnál nagyobb rangadók. Az elmúlt három hétvégén a Pécs, Szeged, Sopron, Gyõr négyes szórakoztatott bennünket. Most, hogy a hazai bajnokság egy idõre újra visszasüllyed a nagy pontkülönbségû találkozókhoz, érdemes egy kicsit kitekinti. Spanyolországban szombat délután 4 órakor rendezik az elmúlt esztendõkben klasszikussá váló Ros Cassares Valencia – Halcon Avenida Salamanca összecsapást.

Úgy is be lehetne vezetni ezt a rangadót, hogy Európa egyik legjobbm ha nem a legjobb csapata (Valencia) fogadja a tavalyi EuroLiga döntõ vesztesét (Salamanca), így sem hangzik rosszul a történet. A spanyol szakírók a párharcok rangadójaként harangozták be a szombat délutáni összecsapást. Tették ezt nem is alaptalanul. Az palánkok alatt Erika de Souza és Sancho Lyttle csatája világklasszis küzdelemnek ígérkezik, de Montañana és Willingham kettõse is a kuriózum lesz azok számára, akik kedvelik ezt a szép sportágat.

Óriási taktikai csata várható, a két mester, Isma Cantó és Jordi Fernández, hasonló elveket vallanak a kosárlabdáról, a védekezés és a mindenáron történõ lepattanó szerzés játsszák a fõszerepet elgondolásaikban. A Valencia sikerének a kulcsa az eddig még csak játszogató Hammon és a sérülés után lassan, de biztosan magára találó Valdemoro lehet, õk hozhatják azt az extrát, amire lehetetlenség felkészülni.

Természetesen Salamancában is többnevezõs az egyenlet. Sanchez, az elsõ rangadójára készülõ Torrens és a Gospic elleni meccset utolsó pontjával megnyerõ Gorbonuva is befuthat, mint meccsdöntõ tényezõ.

A két csapat megpróbált tartalékolni a hétközi EuroLiga fordulóban. Ebben nem sok köszönet volt, a Valancia úgy 30%-ot adhatott ki magából a Vilnius ellen (meg is kapták a spanyol kosár sajtótól a magukét), míg a Halcon majdnem megégett otthon a szezon elõtt nem EuroLiga szintûnek tartott gospici hölgykoszorútól.

Egy érdekes adat a végére, a Salamancának nem megy Valenciában, átlagban 31.6 ponttal kaptak ki Ros Casarestõl az elmúlt három esztendõben, de mostani a szombat délután másnak ígérkezik.

Mesteri vélemény

„Ilyen utazásokkal és rangadókkal teli hetek után a legfontosabb, hogy valahogy frissek legyünk szombatra. Fizikálisan és mentálisan is több kell, mint szerdán.” – mondta Isma Cantó, a Valencia vezetõedzõje.

Hirdetés