Hirdetés
Archivum

Az élcsapatok magabiztos gyõzelmekre készülhetnek a topligákban:

:

Hirdetés

A hétvégén ismét minden jegyzettebb bajnokságban teljes fordulót bonyolítanak le. Igazán extra rangadót nem tartogat az elõttünk álló idõszak, de az alapszakaszok hajrájához érkezve az élcsapatok sehol sem hibázhatnak.

Oroszországban a címvédõ UMMC Jekatyerinburg a MBA Moszkvához utazik. Az Európa Kupában magasabban jegyzett riválisaikat rendre megszorongatták a moszkvaiak, így oda kell figyelnie a Jekatyerinburgnak is az otthonukban. A Dinamo Kurszk a Novoszibirszket fogadja, míg a Nagyezsa Orenburg az Inventa Kurszk vendége lesz. Egyik pályán sem lehet kérdés a gyõztes kiléte. Törökországban a Cukorova a Bodrum otthonában folytathatja menetelését. A címvédõ Fenerbahce-nak az İstanbul Üniversitesi-t kötelezõ legyõznie, a Sopronba érkezõ Hatay-nak pedig még meggyengülve is nyernie kell az Izmit ellen. A Botas is favoritként fogadja a Canikot. A hétvége rangadója a Galatasaray – Ormanspor csata lehet.

Spanyolországban a listavezetõ Girona a Quesos El Pastor otthonában hangolhat a szekszárdi vendégjátékra. A Salamanca az Ensino Lugo csarnokában lép pályára. Cyesha Goree várható bemutatkozása miatt érdekes lesz figyelni ezt a csatát. A Gernika pedig az Araski otthonában szerepel. Itt akár szorosabb végjáték is kialakulhat. Olaszországban a címvédõ Famila Schio lesz a szünnapos. A Reyer Venezia a Vigarano otthonában nem hibázhat. A Ragusa és a San Martino di Lupari meccse viszont még szorosan is alakulhat. Franciaországban a listavezetõ Lyon a Villeneuve d’Ascq vendégeként átélhet nehezebb perceket. A Lattes Montpellier a Landerneau, a Bourges pedig a Roche Vendée ellen készül kötelezõ gyõzelem megszerzésére. A Carolo is favorit a Saint-Amand ellen.

Lengyelországban a Gdynia és a Wisla Krakow rangadója uralja a címlapokat. Szlovákiában a Pöstyén a Rózsahegy legyõzése után és a minszki EWBL negyeddöntõ elõtt a Kassával vív bajnoki rangadót. Romániában pedig majd kedden és szerdán folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Hétvégén ugyanis a felnõtt 3×3-as bajnokság újabb fordulóját rendezik.

Hirdetés