Hirdetés
Archivum

Az élcsapatok simán nyertek az olasz negyeddöntõk elsõ meccsein:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl szombatig rendezték az olasz élvonalban a negyeddöntõ párharcok elsõ mérkõzéseit. Az egyik fél második gyõzelméig tartó csatározások alkalmával minden pályán a magasabban rangsorolt gárda került elõnybe.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

Az alapszakaszgyõztes Famila Schio 88-53-ra verte a Meccanica Nova Vigaranót. A 41-26-os félidõre eldõltek a lényeges kérdések ezen a találkozón. Allie Quigley 27 perc alatt 15 pontot ért el. A címvédõnél a 22 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát jegyzõ Jantel Lavender emelkedett ki.

A Reyer Veneziát a kupa elõdöntõjében megtréfálta az Allianz S.S.Giovanni, ezúttal azonban elmaradt a meglepetés, bár sokáig benne volt a levegõben. Az elsõ negyed végén még az Allianz S.S.Giovanni ment 28-15-re (!). A félidõre 10 pontra felzárkózott a velencei együttes, majd a 20-6-os harmadik negyedben fordítottak. Innentõl nem volt kérdés a sikerük. Anete Steinberga 22 pont, 13 lepattanós dupla-dupláját kell kiemelni.

A Ragusa 92-60-ra kiütötte a Luccát. Itt a félidõben még “csak” 51-40-re vezetett a Ragusa. Az utolsó 15 percre azonban a helyszíni beszámolók szerint teljesen elfáradt és szétesett a Lucca. A Ragusa klasszis légiósai közül Hamby 23, Harmon 20 pontot ért el. 

A legizgalmasabb negyeddöntõben a Fila San Martino di Lupari az Elcos Broni-t 54-53-ra gyõzte le. A 4. és az 5. helyezett végig szoros találkozóján 6-7 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. A végjátékban sokáig a Broni tûnt befutónak. Az utolsó másodpercben azonban Chiara Pastore büntetõjével megnyerte a meccset a San Martino és ezzel megõrizték pályaelõnyüket.


A negyeddöntõk vasárnaptól keddig a második mérkõzésekkel az alacsonyabban rangsorolt gárdák otthonában folytatódnak.

Hirdetés