Hirdetés
Archivum

Az Elitzur Ramla lett az izraeli bajnok:

:

Hirdetés

Hétfõn este lezárult az izraeli élvonal fináléja. Az Elitzur Ramla sokáig emlékezetes csatában 81-80-ra legyõzte a Maccabi Ashdod gárdáját és ezzel 3-0-val lezárta a párharcot.

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Az Elitzur Ramla az elsõ két meccsen elért sikere után a bajnoki cím megszerzéséért lépett pályára. Ennek megfelelõen kezdtek és már a második negyed közepére 10 pontos elõnyt építettek fel. A harmadik szakaszban sem változott a játék képe. A különbség 6-8 egység között mozgott a folytatásban is. Ezt azonban nem tudta menedzselni az Elitzur. Az utolsó 10 percnek ugyan még a Ramla 66-62-es elõnyérõl vágtak neki a felek, de ekkor már benne volt a játék képében a fordulat.

A fentiekben leírt fordulat a játékrész közepére jött el, amikor 71-71-nél egyenlített az Ashdod. Innentõl fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok az utolsó másodpercekig. Végül nyolc másodperccel a játékidõ vége elõtt Tiffany Mitchell szerezte a gyõztes találatot. Az Elitzur Ramla 81-80-as sikert aratott és 3-0-val behúzta a bajnoki címet. A Ramla mindent vitt idén Izraelben, hiszen korábban a kupadöntõben is felülmúlták az Ashdod alakulatát.

A finálé és az egész izraeli évad hõse Tiffany Mitchell volt, aki ezen a találkozón is 31 pontig jutott. Mellette Jaime Nared 20, Allison Hightower 17 egységgel zárt.

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Hirdetés
Hirdetés