Hirdetés
Archivum

Az elmúlt évek álomdöntõinek párosítása jön a WNBA rájátszás elsõ körében:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, vasárnapról hétfõre virradóra lezárult a WNBA 2018-as alapszakasza. Kialakult a rájátszás elsõ körének párosítása.

Az alapszakasz végeredménye

A WNBA rájátszását 2016 óta új rendszerben bonyolítják le. Az alapszakasz elsõ két helyezettje az elsõ két körben kiemelt. Tehát a Seattle Storm és az Atlanta Dream majd az elõdöntõben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A rájátszás elsõ körében az alapszakasz harmadikja (Washington Mystics) és negyedikje (Connecticut Sun) is kiemelt.

A keddrõl szerdára virradóra megrendezésre kerülõ elsõ körben két párharcot bonyolítanak le. Az alapszakasz ötödikje, idén a Phoenix Mercury, mérkõzik a nyolcadikkal, amely gárda a Dallas Wings lett. A pályaválasztói joggal a phoenix-i alakulat rendelkezik.

A másik párosítás, a hatodik és a hetedik csatája kiemelkedõen pikánsnak ígérkezik. A Los Angeles Sparks (6.) és a Minnesota Lynx (7.) méri össze az erejét. Ez a két alakulat az elmúlt években kiemelkedett, a legutóbbi két szezonban ötmeccses döntõ párharcot vívtak. Minden elõzetes várakozást alulmúlt az idei szereplésük. A továbbjutásról döntõ egy mérkõzést a Los Angeles Sparks rendezi majd.

A rájátszás második körében az elõdöntõbe kerülésért a Washington Mystics fogadja a továbbjutó két gárda közül az alacsonyabban rangsoroltat. A Connecticut Sun pedig a magasabb rangsorolású továbbjutóval mérkõzik. Ezek a párharcok is egy mérkõzésen dõlnek el. A pályaválasztó a Mystics és a Sun lesz.

A rájátszás elsõ körének programja

Augusztus 22., szerda
2:30 Phoenix Mercury – Dallas Wings
4:30 Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Hirdetés