Hirdetés
Archivum

Az elõdöntõ a tét a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A tengerentúli nõi kosárlabda híveinek izgalmas vasárnapjuk lesz, hiszen kialakul az elõdöntõk párosítása a WNBA-ben. Magyar idõ szerint hajnali 1 órától a New York Liberty fogadja a Phoenix Mercury gárdáját, míg magyar idõ szerint is tökéletes idõpontban 19 órától a Chicago Sky az Atlanta Dream együttesét. Mindkét párharc egy meccsen dõl el.

Phoenix Mercury (8.) – New York Liberty (3.)

A Liberty és a Mercury csatája egy kifejezetten érdekes párosítás. Nem lett volna meglepõ ugyanis a szezon elõtt, ha ezen két gárda a rájátszás ezen szakaszában összemérheti az erejét, csak éppen fordított felállásban. Azaz a Phoenix Mercury a kiemelt és a New York Liberty érkezik alacsonyabb rangsorolással. Hogy nem így történt az elsõsorban Tina Charles ihletett szezonjának és a Mercury rendkívül gyenge idegenbeli szereplésének köszönhetõ. Az egész alapszakaszban mindössze 5 meccset nyertek saját csarnokukat elhagyva. Igaz, a rájátszás elsõ körében rögtön sikerült a bravúr idegenben az Indiana Fever kiejtésével.

Az alapszakaszban a Liberty és a Mercury háromszor találkozott, a mérleg 2-1 a Liberty javára. Az igazán érdekes, hogy a Liberty ezen a három találkozón 96 pontot átlagolt, míg a szezonátlaguk 87.3 szerzett pont meccsenként. Ez tökéletesen szemlélteti azt, amirõl az egész évad szólt eddig: hiába az extra phoenix-i keret, ha a védekezésük nincs összerakva. A Liberty az olimpia elõtti idõszakot kiemelkedõen hozta le. A hosszú szünet óta öt meccset veszítettek és mindössze hármat nyertek. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a rengeteg volt a sérültjük és a hírek szerint ez a rájátszás találkozó lehet az elsõ az olimpiai szünet óta, hogy minden rendelkezésre álló játékosuk bevethetõ lesz.


Atlanta Dream (6.) – Chicago Sky (4.)

A Chicago Sky az Atlanta Dream gárdáját fogadja. A Sky keretében Elena Delle Donne ezen az összecsapáson sem léphet pályára. A Dream keretébõl Tiffany Hayes visszatérhet az eltiltása után, míg Sancho Lyttle sérülése nem jött rendbe. A rájátszás elsõ köre után minden Angel McCoughtry-ról szólt, aki ezt a megtizedelt Atlantát is gyõzelemre tudta vezetni egy korszakos egyéni teljesítménnyel. Tekintve, hogy a Dream kerete kiegészül, minden okuk megvan a bizakodásra. Egy olyan meccs, mint a szerdai hihetetlen lökést tud adni a keretnek.

A Sky-nál Elena Delle Donne kiválását jól átvészelték, hiszen végül sikerült megszerezni a negyedik helyet az alapszakaszban. Ami azt jelentette, hogy az elsõ körben kiemeltek voltak. A Sky keretébõl Cappie Pondexter lépett elõ vezérré, aki a tavalyi MVP sérülése óta 19 pontot átlagolt, 7 ponttal többet, mint a szezonátlaga. A két csapat idei egymás elleni meccseit tekintve azt láthatjuk, hogy kétszer nyert az Atlanta és egyszer a Chicago. Ugyanakkor az olimpiai szünet óta lejátszott egyetlen összecsapásukon chicagói gyõzelem született. A három találkozón nyolc pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között.


A program


Szeptember 25., vasárnap

01:00 Phoenix Mercury – New York Liberty
19:00 Atlanta Dream – Chicago Sky

Hirdetés