Hirdetés
Archivum

Az elõdöntõ jelentette a végállomást a második prágai tornán:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor Prágában a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának 4. fordulójára. A magyar csapat számára az elõdöntõben zárult a torna.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy arról korábban már nagy terjedelemben beszámoltunk, a Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállítású magyar válogatott a csoportkört egy gyõzelemmel és egy vereséggel zárta. A házigazda cseheket magabiztos teljesítménnyel múlták felül a magyar lányok, míg Franciaországgal sikerült kialakítani egy kifejezetten éles meccset és végül 20-14-re maradtak alul a mieink.

A B-csoport második helyezettjeként lépett tovább válogatottunk az elõdöntõbe, ahol az “A” jelû hármasban élen végzõ Ukrajna volt a rivális. Ezen az összecsapáson 11-10-es vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Kiváló kezdés után két és fél perc alatt 4-0-ra léptek el a magyar lányok. A folytatásban azonban gyorsan egyenlített Ukrajna. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó három percbe érkezve 7-6-os vezetésünk után egy duplával fordított riválisunk. Innentõl már végig az ukránok jártak elõrébb, igaz a végjátékban is akadt labdája a mieinknek az egyenlítéshez vagy a fordításhoz.

A kora esti órákban a döntõben Franciaország végül 18-4-re verte Ukrajnát. Ez azt jelenti, hogy az U23-as Nemzetek Ligájának eddigi összes fordulóját a francia csapat nyerte, mely így toronymagasan vezeti az összettet. A mezõny legközelebb Debrecenben találkozik szeptember elején. Ekkor rendezik az 5. és a 6. fordulót.

Hirdetés