Hirdetés
Magyarország

Az elődöntők legjobb egyéni teljesítményei:

:

Hirdetés

Lezárultak az elődöntő párharcok a hazai élvonalban. A fináléban a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd, míg a harmadik helyért az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és az Aluinvent DVTK mérkőzhet.

Az elődöntők alkalmával a legmagasabb teljesítmény-index értéket, egészen pontosan 31-es VAL-t, Beatrice Mompremier érte el a Szekszárd és a Győr párharcának második mérkőzésén. A KSC hazai pályán 90-75-ös sikert aratott, amikor a győriek centere 17 ponttal, 9 lepattanóval, 8 kiharcolt és 1 szerzett labdával zárt.

Az előbb kiemelt találkozón ketten jegyeztek 27-es VAL-t, melyek az elődöntők második legjobb teljesítmény-indexei voltak. Erica McCall 16 ponttal, 8 lepattanóval, 2 gólpasszal és 1 szerzett labdával fejezte be a csapata továbbjutását bebiztosító összecsapást, míg Brianna Kiesel 20 pontot, 7 gólpasszt és 2 lepattanót ért el pénteken.

Két 25-ös VAL is született az elődöntők alkalmával. Ugyanúgy a Szekszárd – Győr párharcban, de az első győri találkozón, melyet 66-57-re nyert a KSC. Ekkor Mompremier 17 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát, míg Kiesel 20 ponttal, 6 gólpasszal és 2 lepattanóval dominált a győrieknél.

A legjobb soproni teljesítmény Tina Krajisnik és Határ Bernadett nevéhez főződik. A Sopron Basket 2-0-val múlta felül az Aluinvent DVTK-t. Az első mérkőzés 89-64-es, a második 80-57-es végeredményt hozott. Krajisnik és Határ a miskolci meccsen ért el 21-es VAL-t. A szerb válogatott center 9 ponttal, 8 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 1 gólpasszal fejezte be az összecsapást, míg a magyar válogatott center 16 ponttal és 10 lepattanóval. A DVTK részéről a legjobb egyéni teljesítmény a párharc soproni mérkőzéséről érkezett. Medgyessy Dóra 19 ponttal és 5 gólpasszal zárt akkor. A statisztikai lapján szintén 21-es VAL szerepel.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés