Hirdetés
Archivum

Az elõdöntõk második meccsei jönnek Ausztráliában:

:

Hirdetés

Csütörtökön immár a második mérkõzéseket rendezik az ausztrál élvonal elõdöntõi közül. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcokban a Canberra és az Adalaide van elõnyben.

Fotó: WNBL

Fotó: WNBL

Az alapszakaszt nagy fölénnyel nyerõ Canberra Capital 95-76-ra kiütötte a Perth Lynx gárdáját az elsõ meccsen. A látottak alapján csütörtökön a riválisuk otthonában reális esélyük lehet arra, hogy kivívják a fináléba kerülést. A Canberra gárdájában a sztárjaik villogtak: Kia Nurse 31, Leilani Mitchell 24, Kelsey Griffin 18 pontot ért el. A harmadik negyed 17-0-s futása alkalmával hagyták állva végleg a Perth alakulatát. A Capitals formáját jól mutatja, hogy jobb százalékkal dobták a triplákat, mint a duplákat. A 32 kísérletükbõl 15 (!) hárompontost értek el. Ugyanakkor nem lehet csak erre leszûkíteni az elsõ felvonást. Az extra keretû és szerkezetû Canberra ugyanis a játék minden elemében jobbnak bizonyult.

A Perth edzõje érthetõen nem titkolta csalódottságát a meccs után. Nemes egyszerûséggel úgy fogalmazott, ha egy csapat kifog egy ilyen napot, mint tette azt a Canberra, azzal nem lehet mit csinálni. A Perth-tõl mindenképpen jobb védekezés kell. Emellett a betlizõ klasszisuk, Asia Taylor elõrelépésére is szükségük lesz, hogy legyen esélyük. Taylor az elsõ meccsen mindössze 9 ponttal, 5 lepattanóval zárt. A hazai találkozókon azonban 22 pontos átlaggal rendelkezik. A Perth hazai pályája általánosságban is erõs. Az alapszakaszban novemberben kétszer verték a Canberrát a szurkolóik biztatása közepette. A döntõs esélyeik életben tartásához most is nyerniük kell.

Fotó: WNBL

Fotó: WNBL

A másik ágon meglepetés született, hiszen az Adalaide 76-60-as gyõzelmet aratott Melbourne-ben. Ez azt jelenti, hogy hazai pályán kivívhatják a fináléba kerülést. A Melbourne ritkán látható módon mondott csõdöt hazai pályán az elsõ összecsapáson. Nagy esélyesként, a WNBL legjobb tripla-dobó csapataként érkeztek az elõdöntõbe. Ehhez képest eladtak 22 labdát és 17 kísérletükbõl mindössze két tripla talált utat a gyûrûbe. Guy Molloy vezetõedzõ a sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ilyen játékkal nem lehet play-off meccset nyerni. Ugyanakkor hitet is tett a játékosai mellett. Van oka rá, hiszen október eleje óta egymást követõ két meccset a Melbourne nem bukott. Olyan klasszisokkal pedig, mint Lindsay Allen, Stephanie Talbot, Cayla George vagy a feltörekvõ Ezi Magbegor, idegenben is lehet esélyük.

Az Adalaide hívei régóta várnak egy nagy sikerre. A csapatuk 2008 óta nem jutott nagydöntõbe. Most reális esélyük lehet, bár a bravúros idegenbeli sikerük vezéráldozattal járt. Az addig 16 pontot jegyzõ Nia Coffey-t a harmadik negyedben le kellett cserélni, miután megsérült egy lepattanócsatában. Nicole Seekamp lett a legeredményesebb 18 egységgel, de Lauren Nicholson 10 pontját is ki kell emelni. Ugyanakkor nem csak támadásban nyújtottak extrát, hanem védekezésben is. Kellett az Adalaide extra játéka ahhoz, hogy a Melbourne az elõzõekben kiemelt mértékben elmaradjon szezon-átlagaitól. Végül 13 szerzett labdával zártak, amibõl tudtak indítani. Ilyen szituációkból 14 pontot értek el. A festéket eközben egyértelmûen uralták. Ha ezt tudják tartani, akkor esélyesek.

Fotó: WNBL

Fotó: WNBL

Hirdetés