Hirdetés
Archivum

Az elõdöntõkkel folytatják Horti Dóráék:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán a Wisla Krakow – Artego Bydgoszcz, illetve a CCC Polkowice – Energa Toruñ elõdöntõ párharcokkal folytatódik a küzdelem Lengyelországban.

Kedden 17 órakor dobják fel a labdát a Wisla Krakow és az Artego Bydgoszcz párharcában. A pályaelõny a lengyel évad meglepetéscsapatánál az Artego Bydgoszcz-nál van. Az Artego az utolsó fordulóig versenyben volt az alapszakasz megnyeréséért, végül 16/2-es mutatóval lettek másodikak a CCC Polkowice mögött. A Bydgoszcz mindkét Euroliga csapatot legyõzte 1-1 alkalommal. Krakkóban 65-49-re diadalmaskodtak, míg a Polkowice csarnokából 70-64-es gyõzelemmel távoztak.

A lengyel szaklapok az Artego Bydgoszcz sikerét elsõsorban a kiváló csapatjátéknak tudják be. A mindössze 163cm magas, korábban a Gospic Euroliga csapatából ismert Julie McBride fantasztikusan irányítja a gárdát. Mérkõzésenkénti 7.1 gólpassza mellett 18.3 pontot szerez. Az Artego Bydgoszcz balszerencséje, hogy a második legeredményesebb játékosuk, az immár lengyel papírokkal is rendelkezõ Charity Szczechowiak sérülés miatt nem léphet pályára.

Annak ellenére, hogy a Wisla egyszer már kikapott idén az Artego Bydgoszcztól, esélyesként várja a párharcot. Az edzõváltás után volt ideje a szakmai stábnak dolgozni a kereten. A Bourges elleni Euroliga párharchoz képest felépült több sérültjük és azt sem szabad elfelejteni, hogy Erin Philips is ott van a keretben a lengyel bajnokikon. Tina Charles klasszisa pedig adott. Ennek a fölénynek az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban érvényesülnie kell az alapszakaszbeli botladozás ellenére.

Szerdán 17 óra 45 perctõl rajtol a másik párharc, melyben az Euroliga nyolcas döntõjében vitézkedõ CCC Polkowice ellenfele az Energa Toruñ lesz. A Toruñ az Artego Bydgoszcz gárdájával ellentétben nem tudott meglepetést okozni idén. 12/6-os mutatójuk úgy jött össze az alapszakasz végére, hogy a Polkowice, a Wisla és az Artego is oda-vissza legyõzte õket.

A Polkowice szereplése és az egész párharc kapcsán csak egyetlen kérdés merül fel, hogy az Euroliga nyolcas döntõjében vitézkedõ sztárok milyen állapotban vannak. A múlt héten Belinda Snell, Laia Palau és Nneka Ogwumike is 40 perceket játszott. A Polkowice célja a párharc minél korábbi lezárása lehet, hogy a fináléra tudjon regenerálódni a keret.
 

Hirdetés