Hirdetés
Magyarország

Az első akadályokat megugrotta Isztambulban a Sopron Basket:

:

Fotó: Pados Noel

Hirdetés

Szerdán megérkezett Isztambulba, az Euroliga Final4 helyszínére a Sopron Basket. Pados Noel helyszíni beszámolója Isztambulból.

Az ötödik, de ami még ennél is nagyobb tett, zsinórban a negyedik FINAL4 tornának indult neki küldöttségünk szerdán kora délelőtt. A cél idén is Isztambul volt, de most nem a Boszporusz európai, hanem az ázsiai oldala.

A bécsi reptéren elfogyasztott könnyű ebéd után kisebb szélviharban szálltunk fel, de ezt csak a repülőgép légkondícionáló berendezése okozta. Jól jött a kapucni, és ezt leszámítva gond nélkül szálltuk át a kontinenst, majd landoltunk, mintegy két óra múlva, már török földön. Az útlevél-ellenőrzés során akadt némi bonyodalom, de minden nehézséget nagyon flottul, barátságosan, és segítőkészen oldottak meg a helyi szervek. A láthatóan dinamikusan fejlődő gigapoliszt is gyorsan átszeltük, ami a helyi közlekedési viszonyokat ismerve nagy szó. Igaz, ez a tempó nem valósulhatott volna meg a rendőri felvezetés nélkül.

A nap legnagyobb feladata a kisebb labirintushoz hasonlító elegáns hotelben várt ránk, de végül a liftek dzsungelében mindenki eljutott a szobájába, és a hivatalos fotózást sem késtük le. Bár volt, akinek telefonos segítséget kellett hívnia, de a tét nem egy vetélkedő főnyereménye volt, hanem a kijutás a két szint között rekedt, sötét felvonóból. A fotózás könnyed hangulatban telt. Sári a labdazsonglőr tudását is megcsillogtatta, míg Jecával és Brivel vidám kisriportokat készített a nemzetközi szövetség régi ismerősként üdvözölt social média stábja, akikkel a soproni rendezésű négyes döntők közös emlékét is felelevenítettük.

Úgy tűnt, az első nap mindenki számára rejteget váratlan akadályokat. Az esti edzésre csapatunkat szállító busz sofőrjére hárult a következő, hogy valamilyen fondorlattal kivezesse a járművünket a hotel körüli keskeny útszakaszon. A sárvédő és a kerítés kisebb átalakításával sikerült végül az embert próbáló feladat.

A sűrű nap az esti edzéssel zárult, de még nem a kosárlabda mérkőzéseken 13 ezer néző befogadására alkalmas Ülker Sports Aréna nagyszínpadán, hanem annak kisebbik csarnokában, ahol a női csapat játssza a mérkőzéseit. Csütörtöktől négy napon át azonban már csak a hölgyeké lesz a terep az egész létesítményben, ahol az előzetes információink szerint mintegy 50 soproni drukker is kiereszti majd a hangját. Mi is nagyon várjuk a pénteki elődöntőket, amely során magyar idő szerint 16 órakor a spanyol Salamanca lesz az ellenfelünk. Szeretnénk visszavágni nekik!

Forrás: Sopron Basket

Hirdetés