Hirdetés
Archivum

Az elsõ alley-oop leány középiskolai meccsen:

:

Hirdetés

Korábban már nagy terjedelemben írtunk az extra adottságokkal rendelkezõ Fran Belibi-rõl. A világbajnok U17-es amerikai válogatott sztárja már többször zsákolt. Legutóbb pedig történelmet írt, az Egyesült Államokban leány középiskolai meccsen elõször született alley-oop találat. A bravúros mozdulatsor az alábbiakban látható.

A szombati középiskolai bajnoki meccsen a Regis Jesuit 90-14-re verte a Heritage gárdáját. Fran Belibi a bravúros zsákolás mellett végül 23 ponttal és 23 lepattanóval vezette gyõzelemre csapatát.

Az egyik legmagasabban jegyzett középiskolás tehetség hazájában Fran Belibi. Jövõre az egyetemi tanulmányait a Stanfordon folytatja, ahol minõségi szakmai programba kerül, így még tovább fejlõdhet. A korosztályos válogatottaknak is oszlopos tagja. Nyert U16-os Amerikai-bajnokságot és nyáron tagja volt az U17-es Világbajnokságon aranyérmes amerikai gárdának. Emlékezhetünk rá a magyar válogatott elleni VB-elõdöntõrõl, amikor 14 perc alatt 11 pontot, 5 lepattanót és 2 szerzett labdát rögzítettek a statisztikai lapjára.

Hirdetés