Hirdetés
Archivum

Az elsõ és a második kiemeltek léptek tovább pénteken:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra az Albany és a Portland Régió négyesében megrendezték az elõdöntõket az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában. Mindegyik régióban az elsõ két kiemelt jutott tovább.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Az Albany Régióban az elsõ helyen kiemelt Louisville 61-44-re verte a negyedik Oregon State gárdáját. Az Oregon rendkívül rosszul dobott a meccsen, de 25 percen át így is tartották a lépést. A 30-23-as féiidõ után a harmadik negyed végére 44-28-ra lépett el a Louisville és ezzel bebiztosította a továbbjutását. Sam Fuehring és Asia Durr 17-17 pontot ért el.

A régiós fináléban a UConn lesz az ellenfelük. Geno Auriemma együttese 69-61-re gyõzte le a UCLA gárdáját. Élvezetes mérkõzés volt, ahol a harmadik negyed végén 50-49-re a UCLA ment. Innen azonban a UConn került fölénybe. Crystal Dangerfield lett a mérkõzés hõse, aki a 15 pontjából 11-et a negyedik negyedben szerzett. A találtainak köszönhetõen tudott fordítani a UConn.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Portland Régióban az elsõ helyen rangsorolt Mississippi State 76-53-ra múlta felül az Arizona State alakulatát. Három negyeden át 7-10 pont környékén mozgott a differencia. A záró szakaszban azonban gyorsan állva hagyta riválisát a Mississippi State. Teaira McCowan 22 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A második helyen rangsorolt Oregon State 63-53-ra verte a South Dakota St. csapatát. A félidõre kialakította az Oregon a 7-10 pont közötti különbséget, amely meghatározta az összecsapást. Ruthy Hebard 24 ponttal és 14  lepattanóval ért el dupla-duplát, míg Sabrina Ionescu 17 ponttal és 11 gólpasszal.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés