Hirdetés
Magyarország

“Az első és legfontosabb a hit lesz”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap 16 órától az Euroliga döntőjében a Sopron Basket a Fenerbahcéval mérkőzik. A klub videós összeállításában Gáspár Dávid vezetőedző adott helyzetértékelést.

A soproniak szakvezetője először a Salamanca elleni 74-69-re megnyert elődöntőről beszélt.

“Jól kezdtük el a mérkőzést. Nagyon fontos volt, hogy kulcsjátékosaink már a mérkőzés elején olyan szituációkba kerültek, amit jól oldottak meg. Beszélhetünk itt a támadásokról és a különböző védekezési helyzetek végrehajtásáról. Úgy érzem a játékosok jó ritmusba keveredtek, jól ment a labda. A támadásvezetések rendben voltak és ezek olyan extra kosarakhoz vezettek, amelyek egy ilyen kiélezett mérkőzésen elengedhetetlenek.” – hangsúlyozta Gáspár Dávid, aki arra is kitért, hogy a csapat védekezése a kulcs, mely végig stabil maradt.

“Ha a védekezés szemszögéből akarom megközelíteni, akkor elmondható: a negyedik negyedben leginkább üres külső dobóhelyzeteink alakultak ki, amelyeket érthetően akkor már nem olyan jó százalékban értékesítettünk. A védekezés viszont továbbra is stabil volt. Egy-egy támadólepattanót veszítettünk, amiből hárompontosokat kaptunk. Összességében végig jó kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Megint csak kulcsmomentumok voltak egy támadólepattanó visszaszerzése, egy alapvonali bedobás, ami ezen pontszegény időszakot feloldozott és adott egy lökést a csapatnak. Mindenki abszolút koncentrált volt, akarta ezt a sikert és minden egyes labdáért centiméterért a pályán küzdött. Ebben látom a siker kulcsát.” – mondta a Sopron Basket vezetőedzője.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A döntőben a Sopron Basket a Fenerbahcéval találkozik. A török sztárcsapat pénteken este 83-74-re győzte le az USK Prahát. A Sopron és a Fenerbahce idén már kétszer találkozott, előbb 73-47-re, majd 82-59-re nyertek a törökök.

Az első és legfontosabb a hit lesz. El kell hinni, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt egyéni és csapatszinten. Bár ismerve, látva a keretüket, nem árulok el nagy titkot, hogy rengeteg sztárjátékos szerepel a csapatukban. Alapvetően elmondható róluk, hogy hogy sok esetben szép és jó csapatkosárlabdát játszanak. Ebből a ritmusból kell őket kizökkenteni. Óriási hit kell azzal kapcsolatban, hogy amikor egy-egy vívunk velük, akkor képesek vagyunk őket verni, őket lefogni. Természetesen csapatként, nem egyénileg kell megnyerni ezt a mérkőzést.

– mondta Gáspár Dávid, akit arról is kérdeztek, hogy mire hívja fel tanítványai figyelmét a finálé előtt:

“Ezek megint olyan kis apróságok, amikről az elődöntő előtt is beszéltünk: hogy fogjuk védeni a tranzíciójukat, hogy fogunk kizárni. Mennyi második esélyt adunk nekik. Ezek mind kulcskérdések lesznek. Borzasztó mód meg kell küzdeni minden labdáért. Viszont itt vagyunk már a döntőben és egészen biztosan borzasztó keményen nekik fogunk menni. ”

A teljes riport megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés