Hirdetés
Archivum

Az elsõ félidõben tartotta a lépést a Sopron az Orenburggal:

:

Hirdetés

Az Orenburg ellen folytatta szereplését a Sopron a nõi kosárlabda Euroligában. A jó erõkbõl álló orosz együttessel egy félidõn át tartotta a lépést a soproni együttes, majd a harmadik negyedben 39-39 után megugrott a differencia. Innen már nem volt visszaút. A hajrára elfáradt a magyar csapat és ekkor jelentõs különbség alakult ki.

Nagy nevekbõl álló és felfelé ívelõ formát mutató orosz rivális látogatott Sopronba. Az Orenburgból érkezõ elõzetes híreknek megfelelõen Glory Johnson nem léphetett pályára, így a helyét az Euroliga keretben Temeka Johnson vette át. Irányító poszton tehát nõttek, magas posztokon azonban csökkentek George Dikeoulakos variációs lehetõségei.

Anoikina szabálytalansága után Hawkins büntetõbõl szerezte a találkozó elsõ pontját. Az elsõ szakasz elején a Sopron akarata érvényesült, ráadásul Johnson gyorsan összeszedte a második hibáját is, mely után Dikeoulakos cserélni kényszerült. 8-5-ös állást követõen megvillant Bonner és a két csapat decemberi mérkõzésén is eredményesen játszó Zhedik is betalált. 14-8-nál már egy 9-0-s orosz széria zárult le. Igor Polenek idõkérése után kezdte meg a felzárkózást a Sopron és Fegyverneky duplájával 17-16-nál sikerült megszerezni a vezetést. Az elsõ szakasz végén azonban Dimitrakou és Cruz fordított.

22-20-as orosz elõny ellenére az elsõ negyed kedvezõ összképet festett, hiszen az elsõ nagy orosz futást gond nélkül átvészelte a Sopron. A második orosz futásra sem kellett sokat várni. Ezt a szakaszt 7-0-val kezdték a vendégek. Nem sültek a távoli dobások soproni oldalon és nem sikerült megbontani az oroszok védelmét sem. Közel 5 perc után Faris talált be elõször. Ekkor az Orenburg mégis idõt kért. Változtattak a védekezésükön, de a zóna ellen a Sopron eredményesebb lett. Simon ziccere után 29-27-re felzárkózott a magyar csapat. 31-31-nél pedig már egyenlõ volt az állás. A félidõ hajrája sok hibát hozott mindkét oldalon. Végül Anoikina duplája és Cruz büntetõje állította be a 34-31-es félidei eredményt.

A harmadik szakasz elején Krnjic 2+1-es megoldása 34-34-nél egyenlítést jelentett. Zsovár triplája után 37-36-nál a Sopron vezetett. 39-39-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 56 másodperc alatt Bonner és Johnson pontjaival egy 8-0-s szériát csinált az Orenburg. Ezt a rimtusváltást Igor Polenek együttese már nem tudta átvenni. Idõkérés után Hawkins és Fegyverneky még 47-44-re visszahozta a mérkõzést, de Zhedik újabb triplája ismét növelte az orosz elõnyt. A játékrész hajrája egyértelmûen a vendégekrõl szólt, akik 55-45-re vezettek a záró szakasz elõtt.

A negyedik negyed elején 3 percig nem talált be a Sopron. Az Orenburg elõnye 59-45-nél a 14 pontot is elérte. Dragana Stankovic eközben kipontozódott. A legszorosabb mérkõzésállást 61-50-nél regisztrálhattunk, de 10 egység alá már nem sikerült kerülni. Az Orenburg magabiztosan kézben tartotta az utolsó perceket és a decemberi találkozóhoz hasonlóan komoly elõnyt épített. Soproni oldalon elfogyott az erõ a mérkõzés végére, így összességében nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az oroszoknál négyen is 10 pont fölé jutottak, a 70-52-es sikerbõl Bonner 18 ponttal vette ki a részét. A Sopron legeredményesebbje a 15 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérõ Hawkins volt.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Nagyezsda Orenburg 52-70 (20-22, 11-12, 14-21, 7-15)

Hirdetés