Hirdetés
Magyarország

Az első forduló legjei:

:

Hirdetés

A hétvégén immár a második forduló jön a hazai élvonalban. Ráhangolódásként egy kicsit tekintsünk vissza az első forduló egyéni statisztikáira. Messzemenő következtetést nem szabad levonni belőlük, de egy kis érdekességként a szezon elején hasznos sorvezető lehet.

Fotó: kosarsport.hu

A fontos mutatókat összesítő teljesítmény-indexet nézve a TFSE amerikai légiósa Alisia Jenkins statisztikai lapjára 39-es VAL-érték került. A DVTK elleni találkozón 23 pontot, 19 lepattanót és 5 szerzett labdát jegyzett. Mögötte Taisiia Udodenko, a PEAC-Pécs ukrán válogatott centere 37-es, Taylor Murray, a Vasas Akadémia irányítója 35-ös mutatóval zárt. Érdekesség, hogy az első tízben Maja Skoric és Aleksandra Crvendakic személyében mindössze két olyan játékost találunk, aki az elmúlt évadban is hazánkban játszott.

A szerzett pontokat nézve a Vasas Akadémia amerikai légiósai szerepelnek az élen. A center Brianna Fraser 32, az irányító Taylor Murray 24 pontig jutott a győri bajnokin. A harmadik a sorban Alisia Jenkins az előbb már kiemelt 23 pontjával. Összesen heten érték el legalább a 20 pontot az első fordulóban. Maja Skoric és Tóth Orsolya 21-21, Jelena Brooks és Ivana Djokic 20-20 egységig jutott.

A legtöbb lepattanót Alisia Jenkins szerezte, 19-et. Ez 15 védő– és 4 támadó-lepattanóból áll össze. A ceglédi Kristina Higgins 16 lepattanót jegyzett. A PINKK ukrán centere Tetiana Yurkevichus pedig 12-öt. Összesen tízen érték el a mezőnyből legalább a tíz lepattanót. A védő-lepattanókat nézve Alisia Jenkins 15-ös értéke a legmagasabb. A támadó-lepattanók terén pedig Határ Bernadett 6-os mutatója szerepel a rangsor élén.

A gólpasszokat nézve Taylor Murphy az első 9-es értékkel. Őt a Sopron Basket irányítója Briann January és Tetiana Yurkevichus követi 8-8 gólpasszal. Pusztai Petra és Horváth Bernadett pedig 7-7 asszisztot jegyzett a nyitó meccsen. A legtöbb szerzett labda Alisia Jenkins és Taisiia Udodenko neve mellé került, szám szerint 5-5.

Hirdetés