Hirdetés
Magyarország

Az első győzelméért száll harcba a Szekszárd az Euroligában:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulójában három mérkőzést tudnak az eredeti tervek szerint megrendezni. Többek között el kellett halasztani a Sopron Basket – Fenerbahce csoportrangadót is. Az Atomerőmű KSC Szekszárd – MBA Moszkva összecsapást azonban megrendezik, így nem maradhat el állandó rovatunk sem. Károlyi Andreát, hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes klasszisunkat, a 3×3-as válogatottunk szövetségi kapitányát kértük arra, hogy foglalja össze várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban.

Január 12., szerda, 18:00: Atomerőmű KSC Szekszárd – MBA Moszkva

“Egyre nehezebb feladatnak érzem az első győzelem megszerzését. A két csapat első mérkőzése Moszkvában szorosan alakult ki, de ott még volt Nikolina Milics és végül vele sem sikerült megnyerni. A másik oldalról viszont abban az esetben hajlamosak extra erőt mozgósítani a csapatok, amikor nagyon olyan az összeállítás, hogy senki nem várja a sikert. Tevékeny részese is voltam ilyen helyzetnek, amikor előzetesen nem várt győzelmet sikerült szerezni. Emiatt nem zárnám ki a történelmi első siker lehetőségét, de nem egyszerűsödött a szekszárdiak helyzete. Bízzunk benne, hogy legalább Cyesha Goree játszhat.

Kérdezted a felvétel előtt, hogy érdemes-e még plusz erőket mozgósítani az első győzelemért. Én nem hiszem, hogy a következő bajnoki mérkőzésekre lehetne most tartalékolni. Egy profi sportoló nem tesz különbséget. Egy Euroliga meccsből minden körülmények között ki kell hozni, ami benne van. Természetesen, ha öt perccel a vége előtt 25 pont a különbség, akkor dönthet úgy egy stáb, hogy ennyi volt, de addig el kell jutni, hogy lássák azt: mi van a meccsben. Én azt mondom, hogy még akkor sem lehet félvállról venni, ha az EK-ból búcsúzó csapatokhoz hasonlóan már elsősorban a magyar bajnokságra kell koncentrálnia a Szekszárdnak.

Az Euroliga téli szünetében sorozatban négy bajnokit nyert a Szekszárd, amik fontos győzelmek voltak. Azt gondolom, hogy kiépítettek olyan renomét a szekszárdiak, van annyira erős a keretük a hiányzók ellenére is, hogy ezeket a bajnokikat a tabellán mögötte állók ellen meg tudják nyerni. Már tartanak ott, hogy bőven elég ilyenkor egy-egy jobb negyedet vagy jobb szakaszt játszani a győzelem bebiztosítása érdekében. Mindenki tud hozzátenni és itt jön elő az, hogy a fiatalok, gondolok itt Miklós Melindára, aki még Euroliga meccsen téthelyzetben is be van vetve, olyan pluszt tud hozzátenni, mint például a TF ellen az első négy sikeres triplája. Akkor az adta meg az alaphangot, hogy magabiztos meccs lesz.

Sokszor szóba került a Szekszárd kapcsán a csereirányító kérdése is az elmúlt mérkőzések kapcsán. Én is azt gondolom, hogy kellene. Elsősorban azért, hogy ha Studer Ági pihen és más csúszik fel helyette, akkor valakit kivettél a posztjáról. Ez még akkor sem komfortos egy csapatnak, ha egyébként az adott játékos az irányító posztot meg tudja oldani és nem esik szét tőle a csapat. Nem véletlenül vannak többen a csapatokban ezen a poszton is és a Szekszárd sem véletlenül igazolta Dana Evans-t.

Nem könnyű most az Euroligában, öt mérkőzést, köztük a Sopronét is elhalasztották ebből a fordulóból. Ettől függetlenül nagyon bízom benne, ha halasztásokkal is, de normál, kerek szezon lesz mindenhol.”

Hirdetés