Hirdetés
Archivum

Az elsõ kalapban a magyar válogatott a 2021-es Eb-selejtezõ sorsolása elõtt:

:

Hirdetés

Július 22-én rendezik Münchenben a 2021-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõjének sorsolását. A magyar válogatott az elsõ kalapban kapott helyet.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a 2021-es Európa-bajnokságot Franciaország és Spanyolország közösen rendezi. A negyeddöntõk végéig Valencia és Lyon lesznek a házigazdák, majd a torna végjátékát Párizsban bonyolítják le. A két rendezõ alanyi jogon résztvevõ. Tehát nekik nem kell selejtezniük. A további 14 helyért 33 válogatott verseng a selejtezõk során. A hétfõi sorsolás alkalmával összesen kilenc csoportot alakítanak ki. Hat darab négyes és három darab hármas csoportban küzdenek a résztvevõk. A kilenc elsõ helyezett és az öt legjobb második vehet részt a két év múlva rendezendõ kontinenstornán. A négyes csoportokban a negyedikek ellen elért eredményeket nem veszik figyelembe.

A sorsolási kalapok kialakításakor a FIBA munkatársai a korábbi években megszokott rendet követték. A 2019-es Eb elsõ két helyezettje lesz a két házigazda, õket így ki kellett emelni. Utánuk a közelmúltban véget ért torna végeredménye alapján töltötték fel a kalapokat. Ennek megfelelõen az elsõ kalap 5. helyére kerültünk. A 2019-es Eb mezõnyébõl a csoportkör után búcsúzó négy gárda, tehát Törökország, Csehország, Ukrajna és Fehéroroszország, illetve Montenegró maradt ki az elsõ kalapból. A nõi szakág tradicionális nemzetei közül pedig a Litvánok kerültek a legnehezebb helyzetbe, hiszen mindössze a harmadik kalapból várják a sorsolást.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés