Hirdetés
Archivum

Az elsõ legyõzte a másodikat:

:

Hirdetés

Vasárnap este rendezték a rangos Women’s National Invitation Tournament torna döntõjét, melyen az elsõ helyen rangsorolt Baylor Lady Bears csapott össze a második helyen rangsorolt Notre Dame Fighting Irish alakulatával. A fordulatos találkozón végül az elsõ helyen rangsorolt Baylor diadalmaskodott.

Amióta a ma ismert rendszerben bonyolítják le az egyetemi bajnokságot a tengerentúlon, 47. alkalommal csapott össze az elsõ és a második helyen rangsorolt gárda. 1999 óta 19 ilyen mérkõzést rendeztek és ezeken 14 alkalommal érdekelt volt a UConn, amelybõl 12 rangadót meg is tudott nyerni. Idén azonban némileg változtak az erõviszonyok, Geno Auriemma gárdáját csak a 4. helyen rangsorolták, míg az elsõ a Baylor, a második a Notre Dame lett a szezon elõtti rangsorban.

Magabiztosan kezdett a Baylor és az elsõ félidõben már 15 ponttal is vezettek. A szünetre a Notre Dame 47-36-ra, azaz 11 pontra faragta a hátrányát. A második félidõ elején Kim Mulkey tanítványai csúnyán beragadtak, így tovább olvadt a differencia a két gárda között. 14 perccel a mérkõzés vége elõtt a Notre Dame 56-55-nél már 1 pontra zárkózott fel. Ezt követõen azonban észhez tért a Baylor és egy 14-3-as futással a lényeges kérdéseket eldöntötték. A vége 94-81 lett.

A Baylor hõse Brittney Griner volt, aki 32 ponttal vette ki a részét a csapata sikerébõl. Griner mezõnybõl rendkívül pontosan célzott, 18 vállalásából 14 sikeresnek bizonyult és emellett még 14 lepattanót is leszedett. Ez volt Griner pályafutásának 29. dupla-duplája. A Notre Dame ismét beleesett abba a hibába, hogy Natalie Novosel 28, Skylar Diggins pedig 27 pontot szerzett, miközben a csapatból kis túlzással többen a labdával sem találkoztak ezen az estén.

Eredmény
Baylor – Notre Dame 94-81 (47-36)
Statisztika


A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés