Hirdetés
Archivum

Az elsõ negyedben döntésre vitte szekszárdi vendégjátékát a PEAC:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs magabiztos kezdés után 87-52-es gyõzelmet aratott Szekszárdon a 6. forduló záró mérkõzésén. A pécsieknek azonban sokba került a szekszárdi túra, mivel a harmadik negyed végén Tina Jovanovic bokasérülést szenvedett.

A csütörtöki Európa Kupa találkozón szalagsérülést szenvedõ Kiss Virág és a már korábban bokasérüléssel bajlódó Pap Regina nélkül is esélyesként lépett pályára a PEAC Szekszárdon. A pécsiek 17-0-val kezdtek és ezzel a lényegi kérdéseket az elsõ percekben eldöntötték. Szekszárdi oldalról a találkozó kísértetiesen hasonlított a Gyõr elsõ fordulós vendégjátékához. A KSC az elsõ etap végére Stjepanovic révén megszerezte elsõ pontjait, de 10 perc után így is 31-11 állt az eredményjelzõn.

A második etapban mindkét szakvezetõ elkezdte forgatni csapatát, így a különbség 20 pont környékén állt be. Hazai oldalon Tamis lendült be a pontszerzésbe és a félidõben már 11 egység állt a neve mellett. A pécsieknél ezúttal szépen megoszlottak a pontok, Hurst, Szûcs, Orozovic és Williams is 7-7 egységig jutott.

A 49-28-ról induló harmadik negyedben sem változott a játék képe. A pécsi elõny már éppen elérte a 30 pontot, amikor Tina Jovanovic Scekiccsel ütközve bokasérülést szenvedett. A PEAC ezzel egy újabb magasemberét veszítette el. A záró szakaszban már helyenként igen felforgatott összeállításban szerepeltek a csapatok. Végül 87-52-es gyõzelmet aratott a PEAC-Pécs.

Eredmény
KSC Atomerõmû Szekszárd-PEAC-PÉCS 52-87 (11-31, 17-18, 14-25, 10-13)

Hirdetés