Hirdetés
Archivum

Az elsõ negyedben eldöntötte a Wisla Krakow a Sopron elleni mérkõzést:

:

Hirdetés

Nem sikerült a soproni bravúr a Wisla Krakow otthonában. A jó erõkbõl álló lengyel csapat 80-56-os gyõzelmet aratott.  A mérkõzés sorsa az elsõ negyedben eldõlt. A lengyelek 8 perc alatt 17 pontos elõnyt alakítottak ki. Ezt követõen a Sopron megpróbált felzárkózni, de 42-30-nál, azaz 12 pontnál közelebb nem került. A két gárda között sokáig 15-18 pont környékén állandósult a differencia, majd a lengyelek a záró szakasz elején egy 13-0-es szériával tovább növelték az elõnyüket. A soproni csapatban Tianna Hawkins 33 pontot szerzett.

Teljes kerettel állhatott fel a Wisla Krakow otthonában a Sopron, mivel Simon Zsófi is bevethetõ állapotban volt. Bár nem Igor Polenek csapata számított a mérkõzés esélyesének, de látva a remekül sikerült kassai fellépést és azt, hogy az évad eddigi négy hazai Euroliga találkozójából hármat elbukott a lengyel sztárcsapat, egy szoros csatában bízhattunk.

Ouvina szerezte a mérkõzés elsõ találatát, melyre Krnjic válaszolt. 4-4-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok, majd Lavender, Szott-Hejmej és Ouvina pontjaival fokozatosan ellépett a Wisla. A lengyel csapat egyszerûen átrohant a Sopronon. Az elsõ félidõben 10 alkalommal adta el a labdát a magyar alakulat és ezekbõl 14 pontot szereztek a hazaiak. Igor Polenek 15-8-nál kért idõt, de a hazai elõny nõtt tovább. 25-8-nál már 17 egységgel vezettek a lengyelek. Az utolsó percbe fordulva Tetemondová értékesített egy triplát, majd a negyed végén a dudaszó pillanatában Hawkins 2+1-es megoldása hozta közelebb a Sopront.

A 29-14-rõl induló második negyed elején Hawkins már a 9. pontját szerezte, de betalált Sara Krnjic is. A hazaiak mindössze egy duplát jegyeztek három perc alatt. Ekkor Stefan Svitek idõt is kért. Miután lányai visszatértek a pályára, Lavender szinte azonnal megtörte a hazai kosárcsendet. A krakkóiak legponterõsebb játékosa egymás után három támadásból volt eredményes és a második etap felénél már 16 pontnál járt. A két csapat között 15-17 egység környékén állandósult a differencia. Igor Polenek végül 41-25-nél kért idõt.

A félidõ hajrájához közeledve Zsovár triplája után még 42-30-ra felzárkózott a Sopron. Ekkor megnyílt a lehetõség, hogy még tovább faragja hátrányát a magyar csapat, de a ziccerek kimaradtak. Egy betörésnél Zsovár esett csúnyán és a fejét ütötte be, de rövid ápolás után folytatódhatott a játék. A kényszerszünetet követõen Tamane talált be. A félidõ utolsó támadásánál pedig Ciglar faultolt bele Ouvina triplájába. A három büntetõbõl mindössze egy ment be, de ezzel is 45-30-ra módosult az állás.

A félidõben Lavender és Hawkins 16-16 pontnál tartott. A lengyelek mindössze 20-19-re nyerték a lepattanókért folytatott párharcot, de a 36%-os soproni dobóteljesítmény és a korábban már kiemelt eladott labdák magyarázatot adtak a nagy hátrányra.

A harmadik negyed elején másfél percig nem voltak eredményesek a csapatok, majd Szott-Hejmej süllyesztett el egy triplát. 18 pontra nõtt a hazai elõny, miközben jelentõsen visszaesett a mérkõzés színvonala. Soproni oldalon egyedül Hawkins szép megmozdulásait lehetett kiemelni, míg a hazaiaknál elsõsorban Zurowska villanásai késztették tapsra a közel telt háznyi krakkói publikumot. A lengyelek gond nélkül tartották az elõnyüket. A harmadik negyed hajrájában azonban Zsovár triplája és Krnjic ziccere 54-41-nél egy kisebb felzárkózási lehetõséget teremtett.

A két csapat õszi találkozóján sikerült egy nagy hajrával szépíteni az eredményen. Ezúttal 13 pontnál közelebb nem került a Sopron. 54-41 után a negyedik negyed elejét is beleszámolva egy 13-0-s szériával megduplázta elõnyét a lengyel gárda. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A Wisla Krakow magabiztosan õrizte a vezetést és 80-56-os sikert ünnepelhetett. A Sopron mezõnybõl mindössze 37%-al dobott és eladott 22 labdát, ami egy ilyen szintû rivális ellen nem fér bele.

Eredmény

Wisla Krakow – UNIQA Euroleasing Sopron 80-56 (29-14, 16-16, 13-11, 22-15)

Hirdetés