Hirdetés
Archivum

Az elsõ negyedben eldöntötte az UNIQA Sopron a negyeddöntõ elsõ meccsét:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 77-47-re legyõzte a ZTE NKK együttesét a negyeddöntõ elsõ mérkõzésén és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban. A két csapat között a 23-5-ös elsõ negyed döntõnek bizonyult.

A két együttes a Magyar Kupa negyeddöntõjében is találkozott. Az a mérkõzés 25-28 percen át élesen alakult, végül magabiztos soproni siker született. Azóta tudjuk, hogy egy szép menetelés elsõ felvonása volt a gyõzelem. Ennek a mérkõzésnek igazán nagy kérdését úgy fogalmazhattuk meg, hogy a vasárnapi siker után mennyire tud regenerálódni Sterbenz László együttese. A válasz hamar megérkezett: a soproni gárda azzal a lendülettel folytatta, mellyel a vasárnapi fináléban nagy elõnyt épített fel.

Az elsõ szakaszban a ZTE mindössze egy mezõnykosarat szerzett, így 10 perc után 23-5 állt az eredményjelzõn. A második negyed elején 31-7-nél jegyezhettük fel a legnagyobb differenciát. A két csapat idei meccseihez képest kifejezetten sokat hibázott a ZTE, mely így nem tudott szoros mérkõzésállást kialakítani. Gáspár Dávid tanítványai ugyan 14-7-es sorozattal zárták a félidõt, de így is 38-21 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben 42-21-nél már kétszer annyi pontja volt a Sopronnak, mint a ZTE-nek. A folytatásban megfelezte a hátrányát a zalaegerszegi csapat. Nem forgott veszélyben a soproni siker és egy kicsit nagyobb koncentrációval ismét gyorsan nõtt a differencia. Kifejezetten jó egyéni teljesítményeket láthatott a publikum. Külön kiemelést érdemel a szezoncsúcsot elérõ Határ Bernadett, aki 17 ponttal zárt 73%-os mezõnymutató mellett. Shenise Johnson és Cayla George is ponterõs teljesítménnyel rukkolt elõ. A záró szakaszban ismét csak 5 egységig jutott a ZTE és az utolsó percekben már a soproni fiatalok bizonyíthattak.

Eredmény
UNIQA Sopron – ZTE NKK 77-47 (23-5, 15-16, 17-21, 22-5)

Hirdetés