Hirdetés
Archivum

Az elsõ negyeddöntõt vívják Krivacevic Tijanáék szerdán:

:

Hirdetés

Szerdától szombatig rendezik a Török Kupa nyolcas döntõjét a a kelet-törökországi Sanliurfa városában. A csapatok már megérkeztek a helyszínre. A keddi program sajtótájékoztató és átmozgató edzés volt.

Fotó: TBF.org

Fotó: TBF.org

Az egyik elegáns helyi szállódában nagyszabású sajtótájékoztatót tartottak a szervezõk. Ezen a helyi szervezõbizottság tagjai, a török szövetség vezetõi és a csapatok képviselõi vettek részt. Törökországban az utóbbi években célul tûzték ki, hogy olyan helyszínen bonyolítják le a nyolcas döntõt, ahol nincs élvonalbeli nõi kosárlabda, de a sportág helyi szereplõinek részérõl akad nyitottság az elõrelépésre.

Sanliurfa városában kemény munkát végez a helyi klub, mely jelentõs önkormányzati és regionális segítséggel vágott bele tavaly õsszel a rendezésbe. Azt érdemes kiemelni, hogy ez a település az egyik legfiatalabb átlagéletkorú Törökországban, de eközben kevés a minõségi sportolási lehetõség. Különösen a lányok esetében igaz ez és ebben a nõi kosárlabda az egyik valódi kitörési pont lehet.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

A sajtótájékoztatót követõen minden csapat kapott lehetõséget átmozgató edzésre a mérkõzéseknek otthont adó arénában. Krivacevic Tijanáék magyar idõ szerint szerdán 11 órától az elsõ negyeddöntõt vívják, így számukra kiemelten fontos az idõben történõ ráhangolódás és a regenerálódás az utazás után. A Botas ellenfele az Ormanspor lesz. Ahogy azt részletes beharangozónkban már hangsúlyoztuk, a Botas joggal bízik a továbbjutásban.

Krivacevic Tijana eredményes szereplése mellett az utóbbi hetek felfelé ívelõ formájának köszünhetõen Williams és Cuic ponterõs teljesítményére is építhet a Botas. Szépen összeállítak Jewell Loyd év eleji távozása után. Az Ormanspor egy kicsit meggyengült az Európa Kupa búcsújuk óta, így beszûkült az elõtte sem túl bõ rotációjuk. Lényegében a szûkös hazai mag mellett Copper és Ruzickova rutinjára alapozhatnak, ami nem biztos, hogy elég lesz.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Továbbjutás esetén a Botas-ra kemény feladat várhat. A Cukurova – Besiktas negyeddöntõ gyõztesével találkozhatnak. Itt favorit a Törökországban idén még veretlen Cukorova, de a Besiktas is világklasszisokat vonultat fel. A másik ág egyenesen brutális. A Hatay – Mersin párharc megjósolhatatlan. Ahogy azt kiemeltük a felvezetõ összeállításunkban, a Fenerbahce – Galatasaray presztízscsata pedig még úgy is parázs küzdelmet vetít elõre, hogy tudásban a két keret között jelentõs a különbség a Fener javára.

A szerdai negyeddöntõk programja
11:00 Botas – Ormanspor
13:15 Cukurova – Besiktas
15:30 Hatay – Mersin
17:45 Fenerbahce – Galatasaray

Hirdetés