Hirdetés
Archivum

Az elsõ reakciók a Sopron Basket sikere után:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a Sopron Basket 78-70-es gyõzelmet aratott az Euroliga negyedik fordulójában Salamancában. Nézzük az elsõ reakciókat a történelmi siker után, hiszen korábban még soha nyert ebben a csarnokban a soproni együttes.


Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball 

Különösen a második félidõre jellemzõen egy rendkívül ideges hangulatú igazi Euroliga rangadót láthattunk, ahol kulcspillanatokban jobb döntéseket hozott a végig magas szinten koncentráló soproni gárda. “Ma végig tartottuk magunkat az elképzeléseinkhez, és a rosszabb periódusokban is koncentráltak maradtunk, ez volt a kulcs! A magas koncentrációs szint eredményezte a különbséget. Nagyon nehéz ezt a csapatot itt legyõzni, de hittünk magunkban, a terveinkben, és ezt a koncentrációt kell magunkkal vinnünk a folytatásban is!” – értékelt a klub honlapján Roberto Iniguez vezetõedzõ.

A spanyol szakember gondolataihoz csatlakozott a mérkõzést követõen Fegyverneky Zsófia csapatkapitány is: “Nagyon fontos gyõzelmet arattunk, mindenki tudja, hogy ebben a csarnokban szinte lehetetlen nyerni. Jól kezdtük a mérkõzést, és végig fegyelmezetten kosárlabdázva, tartottuk magunkat a tervhez, amit edzésen is gyakoroltunk. Nagyon fontos gyõzelem volt, ebben a csoportban idegenben minden mérkõzés nagyon nehéz! Boldogok vagyunk! ” – összegzett a klub hivatalos honlapján olvasható nyilatkozatában a klasszis játékos.

A mérkõzésre történõ visszatekintés során nem lehet szó nélkül elmenni a végül 26 ponttal, 3 lepattanóval és 8 gólpasszal záró Yvonne Turner teljesítménye mellett sem. A végjátékban az utolsó 9 soproni pont a nevéhez fûzõdött, közte két tripla és egy 2+1-es helyzet. Így tudta bebiztosítani a sikert a magyar csapat, de az alábbi videó minden szónál jobban bemutatja az extra produkciót.

Hirdetés