Hirdetés
Európa

Az első teljes hétvége Európában:

:

Hirdetés

Természetesen idén is követjük az európai topligákat. Rendszeresen igyekszünk rövid beharangozó formájában áttekinteni, hogy az előttünk álló hétvégén milyen mérkőzésekre érdemes kitekintőt tenni a kontinensen. Az első olyan olyan hétvége jön, ahol már minden fontos nemzetnél bajnoki fordulót rendeznek.

Az oroszok kezdtek a legkorábban, így itt már 4. és 5. mérkőzéseiket vívják az Euroliga csapatok. A Jekatyerinburg a Krasznojarszk, az Orenburg pedig a Dinamo Moszkva vendége lesz. Mindkét csapatnak kötelező a győzelem. A Dinamo Kurszk eközben szünnaposként regenerálódhat az Euroligára. Törökországban a Fenerbahce előtt egy rutinból megoldandó feladat áll Adanában. Ugyanakkor a kiválóan erősítő Ormanspor és a szezont kisebb gödörben kezdő Cukurova összecsapása igazi rangadó lehet, ahogy természetesen a Botas – Galatasaray párharc is.

Spanyolországban a Salamanca – Valencia rangadó mindent visz. Amíg létezik női kosárlabda, ennek a párharcnak a spanyoloknál mindig különleges íze lesz. A Girona az Araski otthonában pedig vélhetően nem fog hibázni. Simon Zsófia csapata a Mann Filter a Clarinos Tenerifét látja vendégül. A francia élvonalban a Montpellier a Hainaut Basket, a Bourges a Charnay, míg a Lyon a Landernau ellen bízhat a várt győzelem megszerzésében. Egyik Euroliga csapat sem hibázhat, de egyik sem mehet biztosra. Talán ez a legjobb megfogalmazás. Olaszországban a múlt heti Szuperkupa után immár bajnoki mérkőzésen is összecsap a Schio és a Ragusa. A harmadik élcsapatnak, a Reyer Veneziának az Empoli ellen várhatóan nem lesz nehéz dolga.

Lengyelországban az Arka Gdynia a Gdansk, míg a CCC Polkowice a Lublin ellen bízhat a kötelező sikerben. A hétvége rangadója az Artego Bydgoszcz – Sleza Wroclaw ütközet. Csehországban az USK Praha a Trutnov ellen folytatja, a brnói városi derbi viszont mindig érdekes. Szlovákiában egy hét alatt másodszor találkozik a Rózsahegy és a Dubcek Bratislava. Romániában a Sepsiszentgyörgy szünnapos, a Szatmárnémetire és az Aradra kötelező győzelem vár.

Hirdetés