Hirdetés
Archivum

Az ELTE BEAC Újbuda megõrizte élvonalbeli tagságát:

:

Hirdetés

Lezárult a 9. helyért zajló alsóházi rájátszás a hazai élvonalban. Az élvonalbeli tagságát az ELTE BEAC Újbuda õrizte meg, miután a sorsdöntõ harmadik meccsen 74-64-re legyõzte a Vasas Akadémiát.

Miközben a sportág történéseit követõ közvélemény figyelme elsõsorban a szorosan alakuló negyeddöntõkre, majd késõbb az elõdöntõk elsõ felvonásaira összpontosult, a 9. helyért zajló rájátszásban is igencsak is felfokozódtak az indulatok és az érzelmek. A sorsdöntõ meccset telt ház és lelkes közönség elõtt rendezték a Gabányi Csarnokban. Hazai pályán a BEAC kezdett pontosabb játékkal. Négy perc után 9-0 állt az eredményjelzõn, az elsõ negyed végén pedig 25-10-re vezetett Balogh Judit együttese.

A második szakasz nagy fordulatot hozott, rendezte sorait támadásban a Vasas. Lényegesen kevesebb volt a játékában az eladott labda. Czirják triplájával 31-27-nél már látótávolságba ért Halmai Gábor gárdája. A legkisebb különbséget Dobos és Bernáth találatai után jegyezhettük fel, ez 3 egység lett a mérkõzés ezen szakaszában, de a félidõt Süle triplája zárta.

A 38-32-rõl induló harmadik negyed elején sem változott a játék képe. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a BEAC õrizte minimális elõnyét. A fordulatra 40-39 után került sor, amikor 13-2-es sorozattal 53-41-re lépett el a BEAC. A harmadik etapot Cymmer találata zárta, majd a záró szakasz elején Zsilinszky még 10 pont alá hozta a Vasast. A hazaiak azonban ekkor is kézben tartották az irányítást.

Az utolsó 3 percbe érve 64-49-nél eldõlni látszott a találkozó. A Vasas még egy triplával közelebb került, de erre a mezõny legeredményesebbje, a végül 24 pontig jutó Barnai Judit azonnal válaszolt és így az érdemi kérdések megválaszolásra kerültek. A BEAC 74-64-es gyõzelemmel õrizte meg élvonalbeli tagságát. Balogh Judit együttese kulcspillanatokban pontosabbnak bizonyult és megérdemelten nyerte meg a párharcot.


Eredmény

ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 74–64 (25–10, 13–22, 15–11, 21–21)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2–1 az ELTE-BEAC Újbuda javára.
 

Hirdetés