Hirdetés
Archivum

Az élvonal idei utolsó mérkõzésén a BEAC 11 ponttal nyert a Vasas otthonában:

:

Hirdetés

Szombaton délután került sor a 2017/2018-as szezon utolsó élvonalbeli mérkõzésére. Az alsóházi rájátszásban rendezett, a helyezések szempontjából tét nélküli találkozón a BEAC-Újbuda 76-65-ös gyõzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Mivel csütörtökön este lezárult a bajnoki döntõ párharc, így a Vasas és a BEAC csatája a szezon utolsó élvonalbeli meccsévé lépett elõ. A helyezések szempontjából azonban tét nélkül dobták fel a labdát, hiszen már korábban eldõlt, hogy a Vasas a 9., a BEAC a 10., míg az MTK 11. helyen zár. A Vasasnál a szerdai mérkõzéshez hasonlóan nem volt a keretben Ezinne Kalu, míg a BEAC-nál Vajda Anna nem lépett pályára. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül 9-9 után a BEAC került kisebb lépéselõnybe. 10 perc után 17-11-re vezetett Balogh Judit együttese.

A második szakaszban a 10 egységet is elérte a differencia a felek között. Mindkét oldalon láthattunk egy-egy kiemelkedõ dobóteljesítményt. A félidõig hazai oldalon Jefimija Karakasevic 16 pontig jutott. A BEAC-nál Süle Krisztina járt 15 egységnél, akinek éppen a nagyszünet elõtti utolsó percben elért 5 pontja eredményezte a csapata 41-32-es elõnyét. A harmadik etap nagy fordulatokat hozott. A Vasas 51-49-ig felzárkózott, de innen a játékrész utolsó hat pontját a BEAC szerezte. A záró szakaszban 2-3 egységnél közelebb a Vasas nem tudott kerülni riválisához. A BEAC jó dobóformával õrizte elõnyét. A meccset Szabó Dóra két triplája zárta, amivel végül a 76-65-ös végeredmény is kialakult.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter  

Eredmény

Vasas Akadémia – BEAC-Újbuda 65-76 (11-17, 21-24, 17-16, 16-19)

Statisztika

Hirdetés