Hirdetés
Archivum

Az élvonalbeli játékosokkal felálló osztrák csapat érvényesítette fölényét:

:

Hirdetés

A Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornájának második játéknapján a TFSE 60-38 arányban alulmaradt a Bécsi Egyetem csapatával szemben.

A csoport legerõsebb tagjának tekintettük Romániából a Pitesti Egyetem gárdáját, de az Európai Egyetemi Játékok rangját jól jellemzi, hogy a Bécsi Egyetem is élvonalbeli csapatokban szereplõ játékosokat vonultatott fel. Lapunk hasábjain elõzetesen a ZTE légiósát Sigi Koizar-t emeltük ki, de többek között Takács Kata vagy éppen a német élvonalban szereplõ Tonisha Baker is a csapatukat erõsítette.

A két együttes nem volt könnyû helyzetben, hiszen vasárnap még a mieink után játszottak az osztrákok. Hétfõn pedig a játéknap elsõ meccsén kellett pályára lépni. A Bécsi Egyetem csapata gyorsan lépéselõnybe került, 14-4-re vezettek négy perc játék után. A folytatásban még felzárkózott a TFSE, de az elsõ szakasz végén így is 19-11-es állást regisztrálhattunk. A döntést a második negyed hozta el, amikor 21-15 után egy 14-4-es sorozattal végleg leszakította a mieinket az osztrák együttes.

A 35-19-es félidõt követõen a harmadik negyedben 20 pont környékén állandósult a differencia. Becsülettel küzdött a TFSE, de az élvonalban edzõdött játékosokkal felálló és emiatt lényegesen nagyobb rutinnal rendelkezõ ellenfelünk magabiztosan tartotta kézben a meccset. Az utolsó 10 percnek 48-25-rõl vágtak neki a csapatok. Ezt szakaszt megnyerték a magyar lányok, így alakult ki a 60-38-as végeredmény.

Folytatás a csoportkör utolsó fordulójában a Portói Egyetem csapata ellen magyar idõ szerint kedden 10 órától. A mai vereséggel azonban már eldõlt, hogy a TFSE az alsó ágon folytatja a 9-16. helyért.

Eredmény
Bécsi Egyetem – TFSE 60-38 (19-11, 16-8, 13-6, 12-13)

Nyilatkozat
Magyar Bianka: „A mai mérkõzésen is bebizonyosodott, hogy egyre komolyabb a mezõny elsõ osztályú csapatokban szereplõ játékosokkal felálló ellenfelekkel. Nem tudtuk ugyanazt a formát hozni, mint vasárnap. Ez okozta a nagy arányú vereséget. Holnap mindent megteszünk, hogy jó eredménnyel zárjuk a csoportkört. Innentõl a cél a 9. hely megszerzése.”

Pontszerzõk

Hirdetés