Hirdetés
Archivum

Az esélyesebb csapatok jutottak tovább a Francia Kupában:

:

Hirdetés

Szerdán késõ este kialakult a legjobb nyolc mezõnye a Francia Kupában. A nyolcaddöntõben minden párosításban a jelenlegi forma alapján esélyesebb gárdák jutottak tovább.

Franciaországban a három Euroliga csapat, a Lattes Montpellier, a Bourges és a Villeneuve d`Ascq a negyeddöntõben kapcsolódik be a küzdelmekbe. A fennmaradó öt hely sorsáért ezen a héten mérkõztek a csapatok. A párharcok egy találkozón dõltek el.

Kiemelkedett a Tarbes és a Basket Landes mérkõzése, hiszen szombaton bajnoki keretében már összecsapott a két gárda és ekkor ütötte ki Cierra Bravard a Landes játékosa Abby Bishop-ot. Az ausztrál klasszis végül nem lépett pályára ezen a találkozón, míg Cierra Bravard-ot nem tiltották el, így õ ott lehetett a parketten. A tarbes-i közönség igencsak kifütyülte a játékost, de ettõl független a pályán és a lelátón is végig kulturált mederben zajlott a csata. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Landes könnyedén érvényesítette fölényét és végig vezetve 72-63-as sikert ünnepelhetett.

A nyolcaddöntõ párharcok közül a Mondeville és a Nantes találkozója hosszabbítást hozott. Itt végül 78-76-ra a Mondeville gyõzött. Mellettük még az Angers, a Lyon és a Charleville Mézières vívta ki a nyolc közé jutást.

A negyeddöntõk párosítását pénteken sorsolják.

Eredmények – nyolcaddöntõk
Angers (LFB) – Nice (LFB) 57-52
Lyon (LFB) – Hainaut Basket (LFB) 65-62
Mondeville (LFB) – Nantes Rezé (LFB) 78-76 (h.u.)
Tarbes (LFB) – Basket Landes (LFB) 63-72
Aulnoye (LF2) – Charleville Mézières (LFB) 42-80

A Lattes Montpellier, a Bourges és a Villeneuve d`Ascq a negyeddöntõben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Hirdetés