Hirdetés
Archivum

Az esélyesek gyõzelmeivel zárult az esztendõ



:

:

Hirdetés

December 23. és 26. között nem játszottak mérkõzéseket az egyetemi csapatok. A két ünnep között azonban nagyüzem volt, nézzük az érdekesebb találkozókat.

Az elsõ helyen rangsorolt Baylor december 30-án este lépett pályára, ellenfelük a Mississippi Valley State alakulata volt. A Baylor 12-0-s futással indította a találkozót és végül a 20 pontos Brittany Griner vezérletével 93-55-ös gyõzelmet arattak.

A UConn december 29-én játszott és aratott 93-40 arányú gyõzelmet a jóval alacsonyabban rangsorolt Fairfield alakulata ellen. A mérkõzés két hõsének a 23 pontos Tiffany Haye és a 22 pontos Stefanie Dolson bizonyult. Érdekesség, hogy a Fairfield vezetõedzõje Joe Frager 1984-ben éppen Connecticutban végzett.

A harmadik helyen rangsorolt Notre Dame-nak sem volt nehéz dolga. A Mercer együttese minimális ellenállást sem tudott kifejteni, így a pénteki találkozó vége 128-42 lett. A Notre Dame együttesében Markisha Wright 24 és Skylar Diggins 21 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

Az év utolsó napján a negyedik helyen rangsorolt Stanfordnak kellett pályára lépnie, ellenfelük az UCLA alakulata volt. A mérkõzésen végig a Stanford vezetett és végül 77-50-re nyertek is. Kiemelést elsõsorban az Ogwumike-testvérpár teljesítménye érdemel. Mind a ketten dupla-duplát értek el, Nnemkadi Ogwumike neve mellé 18 pont, 10 lepattanó került, míg Chiney 15 pontot és 11 lepattanót szorgoskodott össze.

A címvédõ és 10. helyen rangsorolt Texas A&M 72-62-re verte a McNeese State csapatát. A találkozó szorosan alakult, 3 perccel a lefújás elõtt még csak 58-54-re vezetett a Texas A&M, de ezt követõen Alexia Standish vezérletével egy 6-1 futást produkáltak és 64-55 után már nem volt kérdés, hogy mely csapat ünnepelhet gyõzelmet.

A 13. helyen rangsorolt Texas Tech nagy sorozata is folytatódott, miután 81-63-ra kiütötték a Cal State Bakersfield gárdáját. Ezzel a Texas Tech továbbra is veretlen idén. 

A játéknapok teljes eredménylistája elérhetõ ITT

A konferenciák állása elérhetõ ITT
 

Hirdetés