Hirdetés
Archivum

Az EuroLiga 2009/2010-es kiírásában résztvevõ 24 csapat:

:

Hirdetés

A FIBA Europe nyilvánosságra hozta annak a 24 csapatnak a nevét, akik jövõre a nõi kosárlabda Euroliga 24-es mezõnyét alkotják majd. A tavalyi esztendõhöz képest 8 helyen is változik a mezõny.

A lebonyolítás azonban marad a régi. A csapatokat négy hatos csoportba sorsolják, innen az elsõ négy jut tovább. Így kialakul a 16 csapatos rájátszás mezõnye, ahol egyenes kiesés rendszerben folytatódik a küzdelem.

Az EuroLigában résztvevõ 24 csapat: Gospic Croatia Osiguranje, Gambrinus SIKA Brno, USK Praha, Bourges Basket, ESB Villeneuve, Tarbes, MKB Euroleasing Sopron, Szeviep Szeged, MiZo Pécs 2010, Cras basket Taranto, Familia Schio, TTT Riga, TEO Vilnius, KS AZS-PWSZ Gorzow, Lotos Gdynia, Szpartak Moszkva Region, CSKA Moszkva, UMMC Jekatyerinburg, Maxima Broker Kosice, Ros Casares Valencia, Halcon Avenida, Rivas Ecópolis Covibar, Fenerbahce, Galatasaray.

Az EuroLiga sorozat következõ kiírásában, miután a Pécs megkapta az egyik szabad kártyát, 2005 után újra három magyar csapat vehet részt, a bajnok Sopron, az ezüstérmes Szeged és a bronzérmes Pécs.

Hirdetés