Hirdetés
USA

Az Euroliga alapszakasz legjobbja már otthon, de sok a kérdőjel:

:

Hirdetés

Az Euroliga alapszakaszának legjobb teljesítmény-index átlagát hozó Alyssa Thomas Twitter oldalán adta hírül, hogy hazatért, de a WNBA sztárjai közül sokak helyzete igen bizonytalan.

Az USK Praha alakulatában kiemelkedő Euroliga szezont teljesítő (18.3 pont, 11.4 lepattanó és 4.2 gólpassz) Alyssa Thomas olyan szempontból kedvező helyzetben volt, hogy csütörtökön és pénteken gyakorlatilag lezárult számára az európai szezon. Így Donald Trump beutazási korlátozással kapcsolatos bejelentésével párhuzamosan már a hazaútját tervezhette. Vasárnap arról tájékoztatta szurkolóit, hogy épségben otthon van:

Hazánkból is többen visszatértek az Egyesült Államokba, illetve a lezárást eddig már hivatalosan bejelentő ligákból pedig nagy létszámban beindult a légiósok hazautazása. A legnagyobb európai kitettséggel dolgozó amerikai profi liga éppen a WNBA, ahol a hétvégén is ügyeleti rendben dolgoztak. Az USA Today közölt egy részletes összeállítást, melyben Terri Jackson a játékos-szakszervezet ügyvezetője és Cathy Engelbert, a WNBA komisszárja nyilatkozott. Mindketten hangsúlyozták, hogy már hetek óta aktív kapcsolattartásban vannak a játékosokkal és aki kérte, annak eddig is tudtak segítséget nyújtani a hazajutásban. Ezt a folytatásban is meg fogják tenni.

Péntek óta folyamatos egyeztetésben vannak az Egyesült Államok Külügyminisztériumával. Jelenleg adatgyűjtés szakaszában járnak. Igyekeznek azt feltérképezni, hogy hol dolgoznak még játékosok, nekik milyen szerződéses kötelezettségeknek kell eleget tenniük, illetve mikor érkezhetnek az Egyesült Államokba. Elég arra gondolni, hogy Emma Meesseman és Brittney Griner vasárnap még orosz bajnokit játszott. Mivel nagyon sok helyről érkeznek majd játékosok a WNBA klubok edzőtáborába, arról is készül adatbázis, hogy kik azok, akik teszten estek át. “Amikor közeledik a rajt, ez egyértelműen egy fontos kérdés lehet.” – tette hozzá Jackson.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés