Hirdetés
Archivum

Az Euroliga alapszakaszának utolsó elõtti fordulója jön:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön a nõi kosárlabda Euroliga 13. fordulóját rendezik. A Sopron Basket az USK Praha vendége lesz. Ahhoz a találkozóhoz közöltünk külön beharangozót, most nézzük, hogy a többi párosításban mi várható.

Az A-csoportban a Sopron Basket prágai vendégjátéka a második hely sorsáról hivatott dönteni. A címvédõ és már biztos csoportgyõztes Dinamo Kurszk a Galatasaray vendége lesz. Meglepetés lenne, ha az oroszok veretlensége megszakadna. Még akkor is, ha a Galatának matematikai esélye még van az Euroliga negyeddöntõre. A Bourges és a Lille francia presztízsrangadója mindkét csapatnak fontos. A Bourges minél kedvezõbb Euroliga negyeddöntõs helyért küzd, míg a Lille-nek még az Európa Kupás folytatás sem biztos, igaz ezt akár úgy is kivívhatja, hogy egyetlen meccset sem nyer már idén az Euroligában. A CCC Polkowice és a Castors Braine szintén az Európa Kupás folytatásért hajt. A lengyeleknek még egy gyõzelemmel sem lenne sok esélyük, hiszen ehhez az utolsó fordulóban Oroszországban még egy összecsapást kellene nyerniük.

A B-csoportot már olyan szemmel is nézhetjük, hogy melyik csapat lesz a Sopron Basket negyeddöntõbeli ellenfele a YDÜ, Fenerbahce, Jekatyerinburg hármasból. A két török csapat egymás ellen játszik. Amennyiben a YDÜ nyer, biztosan csoportgyõztes. A Fenerbahce sikerével azonban még tovább sûrûsödhet a mezõny. A Jekatyerinburg a Famila Schio vendége lesz, ha az oroszok sikerrel veszik az olasz túrát, akkor a Fener vereségével a második helyre léphetnek elõre. Érdekesnek ígérkezik a Salamanca orenburgi vendégjátéka. A spanyol bajnok az olasz bajnokkal fut versenyt az Euroliga negyeddöntõért. Az Orenburgnak pedig az Európa Kupa negyeddöntõjéhez elengedhetetlen a gyõzelem. A Wisla Krakow a Lattes Montpellier vendége lesz. A több problémával küzdõ francia klub elengedte a legjobbjai mellett a nemzetközi szereplést is, így a lengyeleknek kötelezõ a gyõzelem.

A hivatalos menetrend

Január 24., szerda
A-csoport
17:30 Galatasaray – Dinamo Kurszk
19:00 CCC Polkowice – Castors Braine
19:00 USK Praha – Sopron Basket
20:00 Tango Bourges Basket – Villeneuve d’Ascq

B-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg – Perfumerias Avenida
18:00 Fenerbahce – Yakin Dogu Univ.
20:00 Lattes Montpellier – Wisla Can-Pack Krakow

Január 25., csütörtök
B-csoport
20:30 Famila Schio – UMMC Jekatyerinburg

Hirdetés