Hirdetés
Archivum

Az Euroliga címvédõje rangadóval indította az évet:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték a Cseh Bajnokság elsõ fordulóját, melyben rögtön összecsapott az elmúlt évad két döntése az USK Praha és a Sokol Hradec Králové. Az Euroliga címvédõje magabiztos gyõzelmet aratott.

Az USK Praha 65-43-as sikert ünnepelhetett a Sokol Hradec Králové otthonában. A prágaiaknál WNBA kötelezettségeik miatt Kia Vaughn, Danielle Robinson és Marta Xargay sem állhatott Natalia Hejkova rendelkezésére. Mellettük pedig Sonja Petrovic sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Nem ok nélkül tartottak a prágaiak az összecsapástól, de a Hradec Králové még ilyen elõzmények mellett sem tudta érdemben megszorongatni riválisát. Már az elsõ negyed hajrájában 10 pont környékén alakult a differencia. A félidõre ugyan 30-23-ra felzárkózott a hazai együttes, de a harmadik negyedet 21-9-re nyerték a prágaiak és ezzel minden lényeges kérdés eldõlt. A gyõztes csapatból Burgrová 18, Elhotová 14 és Hanu¹ová 10 pontot szerzett.

Az elsõ fordulóból érdemes még kiemelni a BK Zabiny Brno bemutatkozását, akik hazai pályán 78-77-es vereséget szenvedtek a Slavia Prahától. A visszatérõ Hana Horakova közel 32 percet töltött a pályán és 8 pontot szerzett.

Eredmények
Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 43:65
Slovanka MB – U19 Chance 74:54
BK ®abiny Brno – BLK Slavia Praha 77:78
SB© Ostrava – VALOSUN KP Brno 59:100
BA K. Vary – DSK Basketball Nymburk 49:70
V© Praha – Kara Trutnov 55:64

Hirdetés