Hirdetés
Archivum

Az Euroliga elõdöntõben a Sopron ellenfele a Yakin Dogu Universitesi lesz:

:

Hirdetés

Április 20-22. között egy késõbb kihirdetésre kerülõ helyszínen rendezik a nõi kosárlabda Euroliga 2017/2018-as kiírása alkalmával a Final Four-t. A négyes döntõben 2009 után ismét szurkolhatunk magyar csapatnak, miután a Sopron Basket remek teljesítménnyel levédekezte a pályáról a török Fenerbahce-t. 

Az ágrajzok alapján már az elõdöntõk párosításait is ismerhetjük. A Sopron Basket ellenfele a török bajnoki címvédõ, a B-csoportot 12 gyõzelemmel és 2 vereséggel megnyerõ Yakin Dogu Universitesi lesz. A YDÜ a negyeddöntõ párharcban 2-0-ra gyõzte le a Bourges együttesét.

A másik ágon orosz presztízscsatát rendeznek a döntõbe jutásért. A címvédõ és idén is veretlenül menetelõ Dinamo Kurszk az UMMC Jekatyerinburg gárdájával mérkõzik. A kurszkiak 34 meccses gyõzelmi szériában vannak a sorozatban. 

A 2018-as Final Four érdekessége, hogy a négy résztvevõ gárdából hármat spanyol szakember irányít. Roberto Iniguez mellett Lucas Mondelo (Dinamo Kurszk) és Miguel Mendez (UMMC Jekatyerinburg) képviseli a spanyol szakmát.

A tervezett menetrend

Április 20., péntek – elõdöntõk

Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg

Sopron Basket - Yakin Dogu Universitesi

Április 22., vasárnap

Bronzmérkõzés

Döntõ

Ágrajz

Hirdetés