Hirdetés
Magyarország

Az Euroliga magyar legjei:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a nyári holtszezonban nemzetekre bontott statisztikai rangsorokat közül a női kosárlabda Euroligából. Ezúttal Magyarországra került sor. Nézzük, hogy a sorozat történetében kik voltak azok a magyar vagy magyar állampolgársággal szereplő klasszisok, akik adott mutatókban a legjobbak.

A magyar játékosok közül Fegyverneky Zsófia lépett pályára a legtöbb mérkőzésen. Szám szerint 248 alkalommal. Őt Honti Kata (178) és Iványi Dalma (176) követi. A legtöbb pontot honosítottunk Allie Quigley dobta, 2183-nál tart. Fegyverneky Zsófia 1852-vel és Károlyi Andrea 1763-mal követi. A legtöbb lepattanó Iványi Dalma nevéhez fűződik, 917 szerepel a statisztikai lapján. Mögötte Béres Tímea (606) és Allie Quigley (522) következik.

A legtöbb gólpasszt Iványi Dalma osztotta ki. Egészen pontosan 957-et. A második Fegyverneky Zsófia 706 gólpasszal, a harmadik pedig Courtney Vandersloot 547-tel. A szerzett labdák rangsorát Iványi Dalma 478-cal vezeti. Fegyverneky Zsófia (207) a második és Károlyi Andrea (178) a harmadik. A legtöbb blokkot Határ Bernadett osztotta ki. Szám szerint 60-nál tart jelenleg. Mögötte Béres Tímea 49 blokkal a második és Fegyverneky Zsófia 39-cel a harmadik.

A teljes összeállítás ITT olvasható

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EuroLeague Women (@euroleaguewomen) által megosztott bejegyzés

Hirdetés