Hirdetés
Archivum

Az Euroliga rájátszásának árnyékában jön az El Clásico:

:

Hirdetés

Nemcsak hazánkban rendeznek szombaton bajnoki csúcsrangadót, hanem Spanyolországban is, ahol jön az újabb Valencia-Salamanca összecsapás. Az Euroliga rájátszásának árnyékában kerül sor az El Clásicóra, ráadásul a Valencia nem a szokott csarnokában fogadhatja nagy riválisát.

Furcsa helyzetben vannak a csapatok az El Clásico elõtt, mert a papírforma azt mutatja, hogy az alapszakasz elsõ két helyének a sorsa eldõlt. A Valencia még veretlen, míg õket a második helyen két vereséggel követi a Salamanca, a harmadik Girónának pedig már 6 veresége van. Ez azt jelenti, ha a Salamanca nyerni tud – akár nagyobb különbséggel, mint ahogy kikapott õsszel hazai pályán (34 pont) – akkor sem a saját kezében lesz az alapszakasz sorsa. A második hely viszont adott a Salamancának. Vereség esetén sincs kés a torkukon, mert elképzelhetetlen, hogy a Girona, Zaragoza, Rivas Ecopolis hármas elõzni tud a hátralévõ hat fordulóban.

Nem véletlen, hogy mindkét szakvezetõ azt emelte ki: szép és fontos a rangadó, de az igazi erõpróba kedden az Euroliga rájátszásában vár a csapatokra. A Salamancánál Erika de Souza és DeWanna Bonner nem lép pályára, de Roberto Iniguez a Valencia szakvezetõje is úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt hetek kemény munkája után az extra játékot kedden a Polkowice ellen várja a csapatától.

A Valencia úgy fogadja hazai pályán a nagy riválisát, hogy nem játszhat saját csarnokában. A Fontetában más rendezvény lesz, így Valenciától 25km-re Lliria városában rendezik az összecsapást, ahol korábban a valenciai nõi csapat rendezte a hazai mérkõzéseit. Ezzel kapcsolatban Iniguez a spanyol szövetség honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: nem öröm, hogy nem saját csarnokukban szerepelnek, mert egy ilyen rangadót ismerõs közegben jó megvívni, de hozzátette: már olyan profi játékosokról beszélünk, hogy ez nem lehet kifogás.

Játékban sok újdonsággal nem szolgálhat egymásnak a két csapat. Mindkét gárda kedveli a nagy iramú, gyors kosárlabdát, illetve elõszerettel építenek a palánk alatt tornyosuló sztárjaikra. Az esélyek a Valencia mellett szólnak és nem csak azért, mert veretlenül vezetik a tabellát. Azzal, hogy Bonner és Erika nem játszik, Wauters, Lyttle és Yacoubou elõtt óriási tér nyílhat, miközben Murphy, Moore és Honti egyre jobb formát mutat, Domínguez és Palau védõmunkája pedig õsszel sem kedvezett a címvédõnek.

Az igazán nagy kérdés azonban az, hogy a keddi Euroliga nyolcaddöntõ elõtt melyik csapatnak sikerül jobban ráhangolódnia a rangadóra.
 

Hirdetés