Hirdetés
Magyarország

Az Euroliga selejtező miatt változik az Aluinvent DVTK bajnoki programja:

:

Hirdetés

Kedden videokonferencián vettek részt az érdekelt csapatok és a FIBA képviselői az Euroliga-selejtező kapcsán – adta hírül az Aluinvent DVTK honlapja. A részletek tisztázása után eldőlt, hogy az NB I. A-csoport alapszakaszában több mérkőzés időpontját módosítani kell. A vírushelyzet miatt pedig további mérkőzések halasztásra szükséges.

Több egyéb mellett, a FIBA képviselői megerősítették azt, hogy a csapatok minden egyes tagjának negatív koronateszttel kell rendelkezniük ahhoz, hogy részt vegyenek az eseményen. Az Aluinvent DVTK játékosai és stábtagjai e hét csütörtökön reggel esnek majd át ezen a procedúrán. Amennyiben mindenki utazhat, úgy a kiadott szabályok szerint október 25-én vasárnap kell megérkezniük a csapatoknak Törökországba, és négy nap múlva csütörtökön indulnak vissza hazájukba.

Euroliga-selejtező
2020. október 28., szerda (tv: DigiSport)
16.00 Izmit Belediyespor – Aluinvent DVTK

A selejtező mérkőzést az Izmit Belediyespor ellenében október 28-án, szerdán helyi idő szerint 17 órakor kezdődik, mely az október 25-i óraátállítás miatt magyarországi idő szerint 16 órás kezdést jelent. Tervek szerint a DigiSport Televízió élőben közvetíti a zárt kapuk mögött megrendezett találkozót. 

NB I. A-csoport

Az Euroliga selejtező miatt, illetve a vírushelyzet miatt változik néhány bajnoki meccsünk időpontja.

Vasas – Aluinvent DVTK
Még nincs új időpont

Az október 24-én, szombaton esedékes Vasas Akadémia elleni bajnoki mérkőzés elmarad, új időpontot a Vasas teszteredményei után lehet meghatározni.

Aluinvent DVTK – PEAC
Új időpont: 2020. november 22., vasárnap

Október 28-án szerdán a PEAC Pécs lett volna a DVTK vendége, az a találkozót várhatóan november 22-én, vasárnap játsszák le.

TFSE-MTK – Aluinvent DVTK 
Új időpont: 2020. december 9., szerda 18:30

Október 31-én szombaton a TFSE – MTK látogatott volna Miskolcra, arra a mérkőzésre december 9-én, szerdán 18.30-tól kerül majd sor.

Uni Győr – Aluinvent DVTK
Új időpont: 2020. december 2. vagy 2021-ben

Az Uni Győr ellen október 14-ről elhalasztott találkozó pótlására egy egyelőre nem végleges időpontot találtak a felek. Az Euroliga-selejtező eredményétől függően vagy idén december 2-án vagy csak jövőre, a 2021-es esztendőben fogják lejátszani a győri összecsapást.

Sopron Basket – Aluinvent DVTK
Új időpont: 2020. november 3., kedd 18.00

Törökországból hazaérkezés után automatikusan 10 nap karanténba kell vonulni, melyet két negatív PCR teszttel válthat ki a DVTK. Amennyiben ezeket tudják teljesíteni október 30-án pénteken és november 2-án hétfőn, úgy a Sopron Basket elleni idegenbeli mérkőzés november 3. 18.00 órára kerül át.

Forrás: DVTK.eu

Hirdetés