Hirdetés
Archivum

Az Euroligában a Wisla Krakow, az Európa Kupában a Tarbes érkezik:

:

Hirdetés

Szerdán két nemzetközi mérkõzést rendeznek Magyarországon a FIBA Europe kupasorozataiban. Euroligában a Wisla Krakow, az Európa Kupában a Tarbes érkezik.

A Sopron a Wisla Krakow gárdáját látja vendégül. A krakkóiak eddig két vereséggel és egy gyõzelemmel állnak az Euroligában. A két vereség közül a hazai Rivas Ecopolistól elszenvedett lehet a fájóbb, hiszen egy részben megnyert találkozót engedtek ki a kezükbõl. Ennek ellenére egy kiváló erõkbõl álló csapat, ahol Allie Quigley képességeit nem kell bemutatni, de a palánkok alatt Lavender és a soproni szurkolók számára jól ismert Zane Tamane is klasszisnak számítanak. A mérkõzés kulcsa mindképpen ezen hármas semlegesítése lehet.

A krakkói csapat igazi erõssége abban rejlik, hogy a kiegészítõ emberek, mint a spanyol irányító Ouvina vagy az ausztrál Erin Philips helyére igazolt Danielle McCray is bármikor képesek eldönteni egy rangadót. Sopronban megint az lehet a kulcs, hogy Fegyverneky és Hawkins mellett lesz-e kiemelkedõ teljesítmény. Másfél hete a Kassa ellen volt, akkor sikerült meglepni egy erõsebb riválist, most is jó lenne.

Tarbes otthonában a PINKK nagy pofont kapott, de talán ekkora különbség nincs a két együttes között. A hosszú kisbuszos túra után fáradtan mozogva nem sikerült megállítani a franciák gyors játékát. A PINKK ellen Katelan Redmon és Jovana Rad remekelt, de a csapatukban az amerikai Alex Montgomery és a Reghaissia, Mircheva kettõs is bevethetõ nemzetközi szinten. Nehéz lesz legyõzni õket, de egy szoros mérkõzés várható a PINKK-tõl.
 

Hirdetés