Hirdetés
Archivum

Az EuroLigás csapatok örülhettek Párizsban:

:

Hirdetés

Párizsban a szokásos szezonnyitó hétvégével megkezdõdött a Francia Bajnokság. Az elsõ fordulóban nem születtek meglepetések, az EuroLigás csapatok amolyan szezon eleji formát mutatva is hozták a kötelezõket.

Franciaországban sokkal emberségesebbek a kosárlabda élet irányítói, mint Spanyolországban. Míg a hispánoknál a VB döntõ után 5 nappal már a pályán volt a válogatottakkal teli két élcsapat, addig a galloknál két héttel eltolták a rajtot. Azt a rajtot, amelyre a hagyományoknak megfelelõen Párizsban került sor. Ezúttal a hazánkban leginkább a fedett pályás WTA tornáról ismert Stade Pierre de Coubertin adott otthont a rendezvénynek.

Az EuroLigás csapatok közül elõször a Pécs 2010 csoportellenfele, a Mondeville lépett pályára. Hervé Coudray tanítványai a nem túl acélos Calais-vel mérték össze erejüket. A találkozó a hagyományos forgatókönyv szerint zajlott. A szezon eleji formát mutató Mondeville ellen a jóval szerényebb játékerejû Calais egy félidõn át tartotta a lépést. Majd a 37-33-as szünet után ellépett és felõrölte ellenfelét az EuroLiga rajtra készülõ együttes. A gyõztes alakulatból 5 játékos is kétszámjegyû pontot termelt. A legeredményesebbnek Lenae Williams bizonyult, 22 pontjával.

A Mondeville-hoz hasonlóan a szombati programban kapott helyet a Tarbes is, akik a Charleville Mézières ellen az esti mérkõzést játszották. A találkozó a kiemelt idõpontnak megfelelõen kiélezett csatát hozott. 17 perc játék után 24-14-re ment az EuroLigás együttes, de a Charleville nem hagyta magát és a szünetre már 24-22-re felzárkózott. A harmadik negyedben 29-29-nél már egyenlõ állást jegyezhettünk fel, sõt a negyedik etap elõtt 39-40-re ment az alacsonyabban rangsorolt gárda. A szoros végjátékban végül érvényesült a tarbesi játékosok nagyobb rutinja, így a vége 60-57 lett. A Tarbes-ból a papírformának megfelelõen Jelena Dubljevics (17 pont, 8 lepattanó) és Florence Lepron (13 pont) remekelt.

A harmadik EuroLigás csapat, a Bourges a vasárnapi programba került. Pierre Vincent gárdájára a Union Hainaut várt. Tipikus „gólzáporos” Bourges mérkõzést láthattunk. Az elsõ negyed után 16-12, a szünetben 31-29 állt az eredményjelzõn. A nagy múltú EuroLigás csapat a harmadik szakaszban döntötte el a mérkõzés sorsát, amikor 46-37-re elléptek ellenfelüktõl. A végjátékban a Bourges magabiztosan õrizte elõnyét, a vége 59-48 lett. A gyõztes csapatból a 16 egységig jutó Emmeline Ndongue bizonyult a legeredményesebbnek, de mellette Burgrova és Joens is 10-10 pontot szerzett.

Eredmények

Calais – Mondeville 51-81
Arras – Challes-les-Eaux 66-70
Tarbes – Charleville-Mézières 60-57
Toulouse – Aix-en-Provence 80-86
Nantes Rezé – Lattes Montpellier 66-49
Bourges – Union Hainaut 59-48
Basket Landes – Villeneuve d’Ascq 68-65

Hirdetés