Hirdetés
Archivum

Az Európa Kupa elõdöntõi következnek:

:

Hirdetés

Míg a legjobbak között mindössze a legjobb nyolc közé jutás a tét, addig az Európa Kupában csütörtökön a fináléért szállnak harcba a csapatok. Orosz-orosz, török-török párharcok lesznek.

Chevakata Vologda – Dinamo Kurszk 15:00

Az orosz-orosz párharc egyértelmû esélyese a Kurszk, amely a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva mögött a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, ráadásul úgy, hogy az Orenburgot már le tudták gyõzni az idei évadban. A Kurszk a bajnokságban kétszer verte a Vologdát, õsszel magabiztosan 77-67-es gyõzelmet arattak, míg január 15-én Temeka Johnson utolsó másodperces büntetõivel diadalmaskodtak 61-60-ra.

A Kurszk mellett szól a rutin, a jelenleg harmadik számú orosz együttes Anna Petrakova (18.2 pont), Michelle Snow (15.2 pont), Ausra Bimbaite (11.5 pont) és Temeka Johnson (10.1 pont) klasszisára épít. Mondani sem kell, hogy ezzel a sorral az Euroligának is neki lehetne futni, akár a rájátszásba kerülés reményével is. Ezzel szemben a Vologda legeredményesebbje Svetlana Makhlina (15.7 pont), a Szpartak Moszkva kispadjáról szerzõdtetett Maria Cherepanova (10.7 pont) és az ukránok nagy tehetsége a négyes poszton bevethetõ Olesia Malashenko.

Ellentétes úton jutottak ez együttesek az elõdöntõbe. A Kurszk még veretlen a sorozatban, a Horizont Minszk és a MBK Ruzomberok együttesét gyõzték le. Emlékezhetünk rá azonban, hogy a szlovák alakulattal mennyire megszenvedtek. A Vologda ellenben egy vereséggel jutott el a legjobb négy közé, õk a rájátszásban a Lotto Young Cats és az Arras alakulatát búcsúztatták.


Kayseri Kaskispor – Botas 18:00

A Török bajnokság harmadik helyezettje a hatodik ellen. A Kayseri Kaskispor hasonló helyzetben van, mint a Kurszk. A két óriásklub – Fenerbahce, Galatasaray – mögött a harmadik helyen áll, ráadásul az alapszakaszban kétszer is legyõzték a Botast: õsszel 78-69-re és télen hosszabbítás után 96-93-ra.

A hétvégén a Fenerbahcét is felülmúló Kayseri Kaskispor keretét kipróbált légiósok Latoya Sanders(15.9 pont), a bolgár válogatottból ismert Donneka Hodges (12.0 pont) és Nakia Sanford (11.5 pont) alkotják, de itt pattogtat az Európa-bajnokságon montenegrói színekben villogó Anna De Forge is. A Botas három ponterõs amerikai játékosban bízik, Quianna Chaney (17.7 pont), Monica Wright (16.2 pont) és a stabil center Courtney Paris (14.1 pont) személyében.

Az elõdöntõbe vezetõ úton a Kayseri Kaskispor a címvédõ Elitzur Ramlát búcsúztatta a rájátszás elsõ körében, méghozzá hatalmas izgalmak közepette. A második körben pedig magabiztosan verték a Hainaut Basket alakulatát. A Botas az elsõ körben az USO Mondeville ellenében vesztett helyzetbõl fordított, míg a rájátszás második körében a Gran Canarián léptek át kettõs gyõzelemmel.

Hirdetés