Hirdetés
Magyarország

Magabiztosan érvényesítette fölényét Szekszárdon a Galatasaray

Atomerőmű KSC Szekszárd - Galatasaray 60-88 (17-23, 10-22, 19-26, 14-17)

Európa Kupa, negyeddöntő 1. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Mila Cavara (Bosznia-Hercegovina) Peter Zenis (Szlovákia), Milosav Kaludjerovic (Montenegró) – Svetlana Simion (Románia).

Atomerőmű KSC Szekszárd : Studer 6, Mányoky 5/3, Friskovec 9/3, Goree 10, Milic 6. Csere: Morgan 9/9, Bálint 2, Krnjic 11, Holcz 2, Szűcs.

Galatasaray: Davis 14/3, Yilmaz, Plum 34/12, Krajisnik 21/3, Evans 9. Csere: Sahin, Turan 2, Aydin 8/3.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az Európa Kupa negyeddöntő párharc első mérkőzésén a Galatasaray 88-60-as győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában. Az oda-visszavágós párharc visszavágójára jövő héten szerdán kerül sor Isztambulban.

Az első pontokat Nikolina Milic büntetői jelentették, de ezt követően 7-2-re fordított a Galatasaray. A szekszárdiak Mányoky Réka és Kolby Morgan tripláival igyekeztek megkapaszkodni. Ez sikerült is, az első negyed hajrájáig belátható 3-5 pont között mozgott a differencia. Kaela Davis triplája után 19-11-nél ugrott meg először a Galata. Ekkor Zseljko Djokics időt kért. Visszatérve a pályára Sara Krnjic állt a KSC élére. Egymaga hat pontot szerzett az utolsó másfél percben, így végül 23-17-es állás mellett ért véget az első szakasz. A Galatánál Tina Krajisnik járt 8 pontnál, szekszárdi oldalon Sara Krnjic és Kolby Morgan jegyzett 6-6 pontot. A második negyedet még Zala Friskovec duplája vezette fel, de ezt követően ismét török fölény mutatkozott. Kolby Morgan sportszerűtlen hibáját követően négy pontot jegyzett a Galata, így 29-19-nél már 10 egység választotta el a feleket. Kelsey Plum egymaga robogott végig a pályán és a ziccerével 31-19-re módosította az eredményt, amikor újabb szekszárdi időkérés következett.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A különbség 10 pont felett állandósult a csapatok között. Rengeteg hazai lehetőség maradt ki. A második szakasz első öt percében 10 mezőnykísérletből mindössze 2 volt sikeres. A negyed felénél a Galata is visszaesett támadásban. 35-21-nél így a vendégek mestere magához rendelte tanítványait. Hatott az eligazítás. Egy 7-0-s futással 42-21-nél ugyanis már kétszer annyi pontja volt a törököknek, mint a Szekszárdnak. A félidőig Cyesha Goree, Studer Ági és Bálint Réka révén szépítettek a mieink, de összességében óriási különbség mutatkozott a felek között. A nagyszünetben 45-27 állt az eredményjelzőn. A Szekszárd 31-ből 10-et, míg a Galata 33-ból 18-at értékesített mezőnyből. A Galata 20-16-ra vezetett a lepattanókban. A Szekszárdnak 11, a törököknek 7 eladott labdájuk volt. A harmadik negyed elején Sara Krnjic sikeres büntetői után 45-29-nél még volt labdája a Szekszárdnak, hogy tovább faragja hátrányát. Ez nem sikerült és innen 11-2-vel 56-31-re lépett el a Galatasaray, amivel megerősítette fölényét.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A harmadik negyed hajrájához közelítve a 30 pontot ostromolta a differencia. Ezt a határt végül a játékrész vége előtt három és fél perccel 63-33-nál ért el a mérkőzés. Némileg csökkent a koncentráció a vendégeknél a magabiztos előny tudatában. Zala Friskovec, Nikolina Milic, Kolby Morgan és Studer Ági egy-egy villanással kihasználta a védekezésbeli megingásaikat, így 71-46-ról futottak neki a csapatok a záró etapnak. Itt Studer Ági remek indításból és Zala Friskovec egy ziccerből 71-50-re hozta fel a KSC-t. A vendégek időt is kértek. A győztes kiléte nem forgott veszélyben, de igyekezett mindent megtenni a Szekszárd, hogy viszonylag jó ritmusból zárja le a meccset, hiszen fontos feladatok várnak a csapatra a folytatásban. A Szekszárdot Nikolina Milic még 74-54-re felhozta. Innen viszont az utolsó öt percbe fordulva 6-0-val újra növelte előnyét a Galata. A végjátékban Kelsey Plum már a 30 szerzett pontot is átlépte, végül 34-nél állt meg a 3×3-as olimpiai bajnok.  A különbség elérte újra a 30 pontot 86-66-nál. Az utolsó percből Holcz Rebeka dupláját és jó védekezését jegyezhettük fel. Magabiztosan érvényesítette fölényét a Galatasaray, így végül 88-60-as sikert arattak és ezzel a továbbjutás kapujában állnak.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés